16 augustus 2007

Where the F*** is Alice?

Telecom Italia introduceerde vandaag in samenwerking met Bbned een nieuwe Nederlandse internetprovider onder de naam Alice.
Tijdens de perspresentatie in restaurant De Kas in Amsterdam gaven Vincent Everts, Stefano Mazzitelli van Telecom Italia en Arthur van den Ende van Bbned een inleiding en toelichting op de introductie van Alice. Vanaf 11 uur was deze persconferentie hier live te volgen via Operator11. (bron)

Ook ik heb via O11 meegekeken waarbij ik ondertussen Twitter open had staan want er werd vanuit de zaal uiteraard ook live getwitterd.
Nieuwsgierig geworden naar het product wilde ik natuurlijk even naar alice.nl om te zien wat ze precies te bieden hebben. Helaas kwam ik niet op de website en toen ik dat meldde via Twitter bleek een aantal anderen daar ook last van te hebben. Opvallend daarbij was dat het zonder uitzondering ging om mensen die een account hebben bij InterNLnet. Anderen konden de site wel bereiken!

Dus heb ik (na resetten van m'n modem en router en opnieuw controleren) contact opgenomen met InterNLnet met de vraag hoe dat kon. "Bij ons werkt het wel" was de eerste reactie maar na wat doorzeuren bleek het via hun "externe" systemen ook niet te werken. Dus lag het probleem in ieder geval niet aan mijn kant, maar ergens anders. Ze beloofden het uit te zoeken en het resultaat aan mij terug te koppelen.
Daarnet kreeg ik het volgende mailtje binnen van de servicedesk:

"Geachte heer Karssenberg,
Wij hebben aan onze zijde gecontroleerd wat de oorzaak is van de selectieve bereikbaarheid van
http://www.alice.nl/ Het probleem blijkt bij Alice zelf te zitten. Wij hebben hen op de hoogte gesteld van de door ons ondervonden problemen.
Met vriendelijke groet,
Servicedesk InterNLnet BV"

In plaats van de voor de hand liggende vraag "Who the F*** is Alice" zit ik dus (en met mij waarschijnlijk vele anderen) met de vraag wáár Alice is...

1 opmerking:

 1. Raar, ik kan de website vanuit mijn werk wel probleemloos bereiken, maar als ik een traceroute uitvoer naar www.alice.nl dan heeft hij het daar heel zwaar mee (van de 23 hops die ik tot nu toe zie zijn er 18 timed out).

  Als je de site persé wilt kunnen zien zou je kunnen proberen de volgende regel toe te voegen aan je hosts bestand:
  62.177.128.1 www.alice.nl

  Dat bestand staat in bij Windows XP waarschijnlijk in C:\WINDOWS\system32\drivers\etc en is gewoon in notepad te openen. Let op! het is een bestand zonder extensie.

  Dan je browser even afsluiten en opnieuw proberen.

  BeantwoordenVerwijderen