10 september 2007

23 (web 2.0) dingen

Het begon bijna een jaar geleden met een bericht op het ICT & Onderwijs BLOG van Pierre Gorissen. Hij verwees naar een heel mooie training die de Public Library of Charlotte & Mecklenburg County voor haar medewerkers online heeft staan. In de vorm van 23 opdrachten gaan ze aan de slag met Learning 2.0.
In een reactie schreef ik toen dat het mooi materiaal zou zijn voor Kennisnet om in het kader van het MBO actieplan Verbonden met ICT te vertalen naar het Nederlands en beschikbaar te stellen in het onderdeel MBO Prosumer van leermateriaal.
Dat idee is door Kennisnet overgenomen en zij hebben alle 23 onderdelen laten vertalen. Een redacteur van Kennisnet is nu druk bezig om alles via een speciaal daarvoor ingerichte wiki te ontsluiten.

De eerste 10 dingen zijn op dit moment beschikbaar:
01. De leukste ontdekkingsreis ooit ... (Introductie)
02. Een leven lang leren en Web 2.0
03. Zet in 3 stappen je eigen weblog op
04. Registreer je weblog en doe mee ...
05. Maak kennis met Flickr
06. Nog meer fun met Flickr
07. Blog over technologie
08. Maak het leven makkelijker met RSS
09. Feeds vinden
10. Stoeien met afbeeldingsgeneratoren

Het mooie van de wiki omgeving is dat iedereen aanvullingen en verbeteringen kan aanbrengen!
De cursus is dus nog in ontwikkeling en zal uiteindelijk uit 23 Web 2.0 dingen bestaan. Er worden nog podcasts en filmpjes aan toegevoegd.
Al met al een mooi voorbeeld van wat via een bericht begon met een beetje brainstormen in de reacties uiteindelijk tot een nieuw produkt leidt...

1 opmerking: