07 september 2007

Bijeenkomst ambassadeurs

Gisteren was er weer een bijeenkomst van de ambassadeurs van Kennisnet voor het MBO en deze keer waren we te gast bij ROC Midden Nederland op een locatie in Nieuwegein.
Daar waren ze net deze week begonnen dus moest gastvrouw Karin Winters alles in het werk stellen om alle ICT wensen te kunnen inwilligen. Deze dag werd namelijk voor een groot deel gevuld met workshops van de verschillende ambassadeurs en die wilden natuurlijk allemaal een beamer en hands-on computers voor alle deelnemers.
Complimenten voor Karin en haar collega's dat alles prima werkte!

Zelf mocht ik ook een workshop verzorgen en dat was wat mij betreft een try-out van de "voorstelling" die ik dit najaar een aantal keer hoop te mogen geven.
Met het thema "Stream IT all, prosume your media to the max." nam ik de deelnemers in een uur tijd mee langs Viddler, Ustream, Kyte, Tokbox en tenslotte Operator11

Het grappige was dat ik tijdens de inleiding van Leo Bakker heel sneaky met behulp van mijn webcam op alle bovengenoemde platforms iets had neergezet (klik de links) dat ik gelijk in m'n workshop kon laten zien en dat leidde naast verbazing natuurlijk ook tot wat hilariteit.
Beeld en geluid (nog los van de inhoud) is natuurlijk slecht maar het gaf wel heel mooi de kracht aan van de mogelijkhden die dit soort tools ons te bieden heeft!

Maar ook de andere workshops waren interessant en werden goed bezocht. Leuk om zo actief samen bezig te zijn en elkaar op die manier te inspireren!
Ik hoop later nog wat meer links te kunnen plaatsen naar diverse presentaties. Voor nu een korte foto impressie en aan het eind een klein (ongemonteerd) filmpje:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten