05 september 2007

Mac uitpakparty

Vandaag kregen alle 1e jaars studenten van de opleiding Multimedia & Development aan het Drenthe College een Macbook uitgereikt en ik was erbij!

Binnen 10 minuten lag het lokaal vol lege dozen en piepschuim en slechts enkele minuten later waren de eerste al "up and running". Wat een spektakel! Garageband en de webcam waren de eerstvolgende zaken die ik veel zag verschijnen, maar met internet had men wat meer moeite. Er moest eerst een proxy worden ingesteld en dat was voor de meesten even zoeken (in Safari) en wennen aan de nukken van een Mac: "Waar is m'n rechtermuisknop?" was een vertwijfelde uitroep die ik meermalen hoorde. Heel leuk natuurlijk ook om te ontdekken dat de meegeleverde afstandsbediening het op alle systemen deed.

Speciaal voor studenten en onderwijsinstellingen heeft TCI Groep de NoRisk Studie Werkplek ontwikkeld. De student heeft voor een vast zeer laag bedrag per maand de beschikking over een betrouwbare moderne portable computer, voorzien van een door het Drenthe College vastgesteld image. Verzekering en snelle pick-up and return service zijn onderdeel van het concept. Voor de opleiding "Multimedia Design & Development" heeft TCI Groep, in samenwerking met het Drenthe College, een Apple MacBook geselecteerd volledig afgestemd op deze opleiding. Het betreft een zeer snelle moderne MacBook, voorzien van een uitgebreide software, 3 jaar garantie en verzekering.

Inbegrepen in NoRisk concept:
 • Gebruik van Apple MacBook compleet conform specificaties;
 • Levering binnen 1 week;
 • Levering klaar voor gebruik, incl. installatie image op locatie Drenthe College;
 • Oplossen storingen of plaatsen gelijkwaardige apparatuur pick-up & return
  binnen 2 werkdagen gedurende gehele drie jaar;
 • Verzekering tegen diefstal, brand, rook- en waterschade en niet opzettelijke
  beschadiging gedurende 3 jaar;

Studenten kunnen in één keer betalen of in maandelijkse termijnen. Opvallend was dat van de 60 studenten er 50 gelijk binnen enkele dagen akkoord gingen met de condities. Kennelijk waren de voorwaarden zeer gunstig!

Zo werd het een uitpakparty zoals ik die nog niet vaak heb meegemaakt...

Wil je meer weten over het concept en de kosten, geef me dan even een seintje.

4 opmerkingen:

 1. Lijkt me heeeeel bijzonder om mee te maken. (En dat zeg ik niet omdat ik Mac-er ben).

  Twee adviesjes (op gevaar af dat jij dit al wist):

  1) Je kan een remote pair-en met een MacBook door middel van tegelijkertijd indrukken (paar seconden) van de Menu-knop en de Forward knop (zie http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=302545).

  2) Rechtermuis-knop is hetzelfde als Control-Click.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk feestje moet dat zijn geweest zeg.
  En hulde aan het Drenthe College! Gelukkig logenstraf je een beetje mijn klagerige blogpost over het feit dat al die Mac'ende edubloggers de Mac maar niet de scholen in krijgen.

  Zoals we hier in Utrecht zeggen: Goe gedaon joachie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Willem,

  Ik zie ze bij ons nog niet zo snel aan de Mac gaan. Maar ik ben wel benieuwd naar concept en kosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie beelden Willem, kun je mij dat concept / kosten ook mailen; ik wil mijn directie eens warm maken voor dit idee...

  BeantwoordenVerwijderen