14 september 2007

Practice what you preach

Onder het motto "breng in de praktijk wat je predikt" heb ik vanmorgen een gastles verzorgd voor een groep 2e jaars studenten van de opleiding multimedia en webdesign bij het Drenthe College. Het was weer een geweldige ervaring en het uur was eigenlijk te kort om alles goed te behandelen.
Geen van de studenten had trouwens een eigen weblog, dus daarover waren we snel klaar.
Wel zitten ze allemaal bij Hyves en de werking van YouTube hoefde ik ze ook niet uit te leggen.
De helft van de 20 aanwezigen had al eens een filmpje bij YouTube geplaatst.
Anders werd het toen ik ze liet zien dat je ook direct vanaf je webcam filmpjes bij YouTube of DailyMotion kunt plaatsen. Toen ik vervolgens ManyCam erbij haalde en schakelde tussen de 3 camera's die ik aan m'n notebook had gehangen werden ze stil en zaten op het puntje van hun stoel. De eerste vragen kwamen los.
Nog spannender werd het toen ik overschakelde naar Ustream en Kyte.tv om te laten zien wat daar mogelijk is.
Het laatste kwartier had ik weggelegd voor een spontane Operator11 show en toen viel het kwartje echt!
Eentje zei nog: "Maar meneer, dat doen we toch al bij MSN met de camera" maar toen hij zich realiseerde dat nu in plaats van één persoon "de hele wereld" kan meegenieten was het opeens écht interessant.
Ik ben benieuwd hoeveel er morgen een account hebben!

Als tegenprestatie heb ik gevraagd of ze niet een mooie trailer of stopmotion film van 20 seconden willen produceren voor mijn "Trendmatcher live" shows.
Waarschijnlijk gaan ze in 4 groepjes van 3 studenten nu iets maken en kan straks via m'n weblog het beste filmpje worden uitgekozen.
Tenslotte heb ik ze gevraagd om op basis van de dingen die ze vanmorgen gezien hebben een projectplan te schrijven voor een mogelijk streaming video project via Kennisnet.
Ben heel benieuwd wat hieruit komt, dus wordt hopelijk vervolgd!

1 opmerking: