17 september 2007

Video handboek en workshops

De afgelopen jaren hebben de Vrije Universiteit en de Rijksuniversiteit Groningen met vier Europese partners samengewerkt in het VideoAktiv project.
Het doel van het project was het stimuleren van het gebruik van digitale audio en video in het onderwijs, onder andere door het opzetten van workshops en het publiceren van een handboek.
Dat (Engelstalige) handboek kan nu gedownload worden via de VideoAktiv website. Het bevat een schat aan informatie over (streaming) audio en video, casussen, gebruik van bestaand materiaal, productie van nieuw materiaal etc. en is bedoeld voor docenten en diegenen die hen technisch en didactisch ondersteunen.

Op de website zijn daarnaast ‘virtuele workshops’ ingericht. Dit zijn online workshops waarin je het cursusmateriaal kunt bekijken waarmee cursisten tijdens de workshops gewerkt hebben. Dit materiaal wordt zodanig aangeboden, dat geïnteresseerden ook via het web interactief kunnen leren – en nazoeken – hoe ze digitale audio en video in hun onderwijs kunnen gebruiken. Er zijn vijf verschillende workshops, die elk de aanpak van de betreffende partner reflecteren. De Belgische en Nederlandse workshops (een samenwerking van de VU en de RuG) zijn Nederlandstalig; de overige workshops zijn in het Engels, Frans en Spaans.

"Wij denken dat de Nederlandse workshop een bruikbaar instrument is om mensen te helpen bij het doeltreffend opnemen van streaming media in hun onderwijs en we hopen dat je de workshop zo waardevol vindt dat je deze onder de aandacht van geïnteresseerde collega’s brengt."
Zo besluit het mailtje dat ik hierover ontving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten