30 oktober 2007

Webvideo moeilijk en duur? Kom nou!

Een grappig bericht van Robert Scoble vandaag waarin hij op zijn eigen manier reageert op een blogpost bij IP Democracy met de titel: Web Video is Neither Cheap Nor Easy.

"Oh, really? Check this out. It’s so easy I did it while on the freeway. And so cheap it cost me nothing."

Vervolgens laat hij een opname zien vanuit de auto terwijl hij onderweg is. Hoezo duur en ingewikkeld? Ik heb geen camera- en geluidsman nodig en kan het gratis plaatsen waar ik wil.
Hij haalt zijn punt, maar de vraag is natuurlijk wel wie er nu op dit soort opnames zit te wachten? Natuurlijk zou je onderweg je dictafoon kunnen gebruiken om de ideeën die bij je opkomen vast te leggen, maar of je nu het web met je camera'tje zo moet toespreken?
Ik heb het geprobeerd, maar ga het denk ik niet vaker doen, tenzij jullie zeggen...

2 opmerkingen:

  1. Niet alleen bellen tijdens het rijden is strafbaar. Je mag een mobiele telefoon niet vasthouden tijdens het rijden.

    Ik kan me overigens wel aansluiten bij je conclusie. De camera's in telefoontjes worden steeds beter, maar zijn natuurlijk veel minder dan een echte camcorder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het helemaal top! Maar ben het uiteraard wel met je eens dat je dit beter wat gestructureerder kunt doen. Scoble klets nu eenmaal graag en soms ook wel goed , uit z`n nek. Ik zou er heel wat meer moeite mee hebben!!

    BeantwoordenVerwijderen