29 november 2007

Goed begin Online Educa 2007

DSC_4539De Online Educa 2007 in Berlijn is van start gegaan met een paar boeiende keynotes.

Prachtig was het verhaal van prof. Sugata Mitra die zijn "hole in the wall" project op een aansprekende wijze ten tonele bracht. Jammer dat hij niet meer tijd kreeg om al zijn filmpjes te laten zien. Wat je ziet is dat kinderen prima in staat zijn om zichzelf als groep heel veel te leren, zonder enige ondersteuning en begeleiding. Het aplaus dat hij kreeg na afloop was gemeend en terecht. Ik heb de presentatie gefilmd en hoop hem later online te zetten.

DSC_4568Andrew Keen had een heel ander verhaal waarin hij de zaal waarschuwde voor de gevaren van "the monkeys" van Google en Wikipedia. De waarschuwingen zijn terecht, maar ik vind het jammer dat hij zijn boodschap op een wat verbitterde manier bracht, als een soort van aanklacht tegen....
Grote flauwekul (zegt Keen) dat een kind van 14 meer zou weten dan een leraar die jaren geleerd heeft.
Ik zit nu bij de eerste workshop (Harrie Manders, Fontys University) over wiki's en blogs as learning tools en kan geen 2 dingen tegelijk, dus houd ik het hier even bij en hoop dat ik de presentatie van Keen ook snel kan plaatsen.

1 opmerking:

  1. Hoop dat de presentatie van Harrie Manders ook vindbaar wordt, ben zeer geinteresseerd in Wiki en Blog in onderwijs. Blijf je dus volgen (scheelt mij reis en werktijd).

    BeantwoordenVerwijderen