27 november 2007

Presentatie beschikbaar via Zentation

De presentatie van afgelopen vrijdag is nu ook beschikbaar via Zentation. Het had even wat voeten in de aarde. Het leek allemaal niet te werken, maar dat was mijn eigen schuld omdat ik de starttijd voor de eerste slide niet op 0 seconden had ingesteld. Na keurige feedback van de servicedesk van Zentation is dat nu opgelost.
Het maken van een goede powerpointpresentatie is een kunst en een die ik niet echt beheers. Eigenlijk heb ik een grote hekel aan al die slides met bullets die je overal tegenkomt en waar ik nu dus ook aan mee doe. Ik weet dat teveel beweging snel irriteert, maar toch vind ik het leuk om af en toe wat verrassingen in een slide te stoppen.... totdat ik ze ging plaatsen bij Slideshare, want die kan daar niet mee overweg. Als je in één slide achter elkaar een aantal plaatjes laat "binnenkomen" krijg je bij Slideshare alleen de laatste te zien. Tot m'n verrassing toont Zentation die beweging in je presentatie wél (in ieder geval in de full screen variant).
Dus terwijl ik was begonnen om m'n presentaties weer "plat" te maken voor Slideshare kan ik ze toch levendig houden wanneer ik Zentation gebruik. Overigens stelde het opnemen van de sessie op video op zich niks voor: statief op de juiste plaats neerzetten, camera aan en draaien maar. Zelf vind ik de combinatie van kijken naar de opname én de PPresentatie heel prettig. Overigens kun je de verschillende vensters waaruit Zentation is opgebouwd (in de full screen mode) groter en kleiner slepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten