18 november 2007

Wat is jouw commpost rating?

Nee, geen tikfout, maar een nieuw woord dat Dean Shareski geïntroduceerd heeft om de verhouding aan te geven tussen het aantal berichten dat je als weblogger op je eigen weblog plaatst en het aantal reacties dat je achterlaat op andere weblogs.
In januari is hij voor zichzelf begonnen om dit bij te houden.
"It seems to me that if blogging is really about reading, reflecting and writing, then I should be commenting at least as much as I post" schreef hij toen.
In augustus is hij al een stuk verder in zijn streven en nu is zijn verhouding bijna 2 reacties op één eigen bericht.
Overigens gebruikt hij zelf CoComment om dit te kunnen bijhouden.

Het laatste bericht besluit hij met een waardevolle tip: "Als je je nog steeds afvraagt hoe je een netwerk op moet bouwen, dan zijn er daarvoor niet zoveel sluipweggetjes. Begin met het plaatsen van reacties... serieus."

Ik heb geen idee wat mijn eigen rating is en heb daar ook nooit bij stil gestaan. Wat ik wel weet is dat ik doorgaans heel blij ben met reacties op mijn berichten en dat zal voor iedere weblogger gelden. Dus vind ik het logisch om zelf ook bij anderen te reageren.

Maar om een commpost rating te kunnen bijhouden moet je op z'n minst je eigen weblog hebben. Heel veel mensen moeten daar nog mee beginnen...

Let wel: hiermee bedoel ik absoluut niet te zeggen dat je een eigen weblog behoort te hebben alvorens bij anderen te reageren!
Webloggen moet je liggen, het kost (veel) tijd en stelt je soms voor lastige dilemma's. Maar het kan je ook veel opleveren!

2 opmerkingen:

  1. Nu heb ik net mijn zondag gebruikt om een weblog te herstarten omdat het bij jou zo rustig was. Ik kom binnenkort vragen om tips...
    Maar kan intussen dus her en der gaan reageren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zal het eens proberen... Ik ben niet zo gedisciplineerd in dit soort dingen. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen