19 december 2007

10 Ustream mogelijkheden voor het onderwijs

Een mooi verhaal:
Vorige maand vloog 'TravelinEdman' Curt Bonk op één dag heen en weer van Indianapolis naar Atlanta om daar even 4 presentaties van een uur te geven. (Dat terwijl hij de dag ervoor teruggekomen was van een presentatie in Washington DC, maar dat terzijde.)
Tegen de tijd dat hij aan zijn 4e sessie toewas zat hij er natuurlijk helemaal doorheen en vroeg zich af hoe hij de eindstreep zou halen. Op dat moment ging Vicky Davis (de coolcatteacher*) op de voorste rij zitten en vroeg hem of ze zijn sessie mocht Ustreamen en twitteren. Curt had geen idee wat het was en zei dus maar: Ja.
Al tijdens die sessie realiseerde hij zich wat een krachtig medium Ustream is, vooral in combinatie met Twitter. Via Twitter liet Vicky de wereld namelijk weten dat ze zijn presentatie aan het streamen was en gingen er steeds meer mensen kijken, waaronder Bernie Dodge, die via Twitter nog een paar vragen stelde en zelfs een student van Curt.
Deze week zette Curt zijn ervaringen op een rijtje en kwam gelijk met 10 mogelijke toepassingen voor Ustream.tv in het onderwijs!
Lees hier zijn hele verhaal.

*) Overigens wordt Vicky Davis ook genoemd bij de "Not the Edublog Award Winners" op het Half an Hour weblog van Stephen Downes, waarin hij een aantal sites noemt die wat hem betreft ook een award hadden mogen krijgen.
Leuk idee voor een weblog trouwens: "A place to write, half an hour, every day, just for me." Het kost mij vaak meer tijd per dag...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten