23 december 2007

Andere lettertypes gebruiken

Zo'n dag als vandaag leende zich er echt voor om iets te doen wat ik absoluut niet van plan was en wat ook niet direct nuttig is. Dus heb ik me vanmiddag verdiept in de vraag: Waarom zou ik niet meer lettertypes dan de standaard beschikbare kunnen gebruiken op een website?
Nou, ik ben erachter gekomen dat dat wel degelijk kan en dat het niet eens zo ingewikkeld is. Zelfs op m'n Apple, zowel met Safari als met Firefox krijg ik deze tekst in verschillende lettertypes.
Ik heb daarbij gebruik gemaakt van een programma van Microsoft: Microsoft WEFT 3 dat hier gratis te downloaden is. In een tutorial bij Webmonkey staat wat je precies moet doen om dit voor elkaar te krijgen.
Onder Windows kreeg ik veel meer fonts aan de praat dan op de Apple, maar de lettertypes Cooper Black, Impact, Mistral, Playbill, Rockwell en Wide Latin werken in ieder geval op beide platforms.
Daarmee zou je je pagina's dus meer een eigen gezicht kunnen geven, maar dat ben ik eigenlijk helemaal niet van plan....

1 opmerking:

  1. This certainly does open up the possibilities in web design. Traditionally, limited font families were the option. But I wonder if this will open up the use of fonts to to where uneducated users will be using unreadable typeography

    BeantwoordenVerwijderen