05 december 2007

De oude en de nieuwe wereld

"Zullen we even wat tags afspreken voor het plaatsen van de foto's bij Flickr?" vroeg ik gisteren aan de 'echte' fotograaf van de EduExchange. "Nee dat doe ik niet, ik lever ze gewoon af bij Kennisnet" was zijn antwoord. "Oei, dan zitten er natuurlijk ook rechten op" zei ik. "Inderdaad" was z'n antwoord.
Tja, daar zie je het verschil tussen iemand die betaald wordt om foto's te maken en ik die gisteren maar weer een Swisscom account afsloot voor € 17 om m'n foto's snel bij Flickr te kunnen zetten en wat te kunnen bloggen en twitteren. Er was helaas geen (gratis) wifi voor bloggers. "Wat verdien jij nu met je blog?" vroeg de fotograaf. Niks dus. Voordat ik ermee begon bouwde ik regelmatig een website voor een makelaar of aannemer, maar de laatste tijd schrijf ik beduidend minder facturen uit.
Toch voel ik me rijker dan ooit...
En fijn dat er bloggers zijn, want voor verslagen van gisteren hoef je niet naar eduexchange.kennisnet.nl, maar kun je gewoon terecht bij Annet, Evert, Jef en Karin! Karin heeft zo te zien écht de smaak van het bloggen te pakken gekregen, m'n complimenten!
Pierre volstond deze keer met één foto en een kort bericht: "We zijn begonnen met EduExchange 2007. Geen 220V en geen wifi hier achter in de zaal."
Misschien was hij wel de verstandigste van ons allemaal om het daar maar eens bij te laten...?

2 opmerkingen:

  1. Hoera ik word genoemd bij een Blogger van formaat, dan heeft mijn bloed zweet en tranen van gisteravond laat zin gehad. En ja ik vind het steeds leuker worden, dank je voor het compliment, je maakt me rijk! (oh nee blij, dus rijk)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee hoor, mijn niet bloggen van gisteren heeft niets te maken met de kwaliteit van de conferentie of het feit dat de fotograaf er wél voor betaald krijgt/kreeg.

    Zoals ik vaker aangeef: ik plan zoiets niet vooraf. Ik heb me gisteren vooral bezig gehouden met kletsen met collega's en wat twitter berichten tussendoor.

    Moet toegeven dat het wel heel mooi is om te zien dat er dan vijf andere bloggers van formaat zijn die er berichten over schrijven. :-)

    BeantwoordenVerwijderen