03 december 2007

December Feestmaand


December Feestmaand op kennisnet.nl
December was nog nooit zo leuk!


Vanaf 3 december pakt Kennisnet flink uit met een decemberspecial en is december.kennisnet.nl online. Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw, het nieuwe jaar en de kerstvakantie staan hierin centraal. Leerlingen raken niet uitgekeken op de site, alles op het gebied van de feestdagen is er te vinden. Van interactieve games en een quiz tot leuke filmpjes en weetjes. Leerlingen kunnen zich nu al aanmelden voor een e-mailupdate, zodat ze direct op de hoogte zijn van nieuwe content. Dit jaar blijven we binnen!

Wie zorgt er voor de cavia?
Op december.kennisnet.nl raken kids en leraren niet uitgekeken. Je kunt er digitale kerstkaarten versturen naar klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes en de leraar! Er kan worden meegedaan aan De Grote Nieuwsquiz 2007, een fotowedstrijd en tot op de seconde nauwkeurig worden afgeteld tot de verschillende feestdagen of een dag naar keuze. En wie geeft eigenlijk de planten water of zorgt voor de cavia in de klas als het vakantie is? Met de unieke online taakverdeler krijgt iedereen een beurt. Ook kun je als klas je goede voornemen doorgeven op de site. Kennisnet helpt de klas er vervolgens aan herinneren om er voor te zorgen dat zij ook in 2008 weer iets in hun schoen krijgen.

Oma’s oliebollen
Verder zijn op december.kennisnet.nl handige tips te vinden en wordt antwoord gegeven op vragen die je altijd al wilde weten. Waar woont de kerstman eigenlijk? Of wat houdt Driekoningen nou precies in? Met oma’s oliebollenrecept kan iedereen in de familie het loef worden afgestoken. Het Brandweer Vuurwerkspel zorgt ook voor het nodige spektakel. Wie dan nóg niet weet wat te doen in december klikt snel door naar de anti-verveeltips of de vele uit-tips.

E-mailupdate
Niet alles wordt in één keer door Kennisnet aangeboden op de site. In de maand december komen er steeds meer leuke items bij. Om er zeker van te zijn dat december echt de leukste maand ooit wordt kan de bezoeker zich aanmelden voor de e-mailupdate en bericht krijgen zodra er weer nieuwe items online staan.

Kennisnet werkt voor de special intensief samen met Anno, Kidsweek en Willem Wever en er verschijnen banners op Nationale Kidstv.

Tot zover het persbericht van Kennisnet.
En ja, je leest het goed in de laatste alinea: je kunt je aanmelden voor een e-mail update!

Heeft Kennisnet dan nog steeds niet gehoord van RSS feeds?
"Teach your children" zou ik zeggen, "and teach them well..."

5 opmerkingen:

 1. Maar Willem,

  Zeg 's eerlijk: hoeveel procent van de kids uit de groepen 4 t/m 8 gebruikt RSS? Het is al heel wat als een groep 4 leerling een mailtje kan schrijven/ontvangen. Het is wel vreemd dat ze waarschuwen voor het achterlaten van gegevens als je naar een externe site wordt gelinkt maar tegelijkertijd je emailadres vragen voor een nieuwsbrief.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ André, maar dat is een beetje een kip en een ei verhaal. Als je het als kennisnet niet aanbiedt, dan zal het ook niet gebruikt gaan worden.

  Ik denk ook niet dat RSS heel erg veel door kinderen gebruikt zal worden.
  Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Maar het zou wel door leerkrachten gebruikt kunnen worden. Die hebben niet altijd evenveel tijd om de verschillende kennisnetsites te bezoeken om te kijken of er iets veranderd is, maar zouden dit dmv RSS wel kunnen doen.
  Ook zou men de RSS feed b.v. op de startpagina van school kunnen laten inladen zodat als er iets nieuws is, je je leerlingen ook meteen kunt laten weten.

  Met RSS is nu al veel mogelijk en ik verwacht dat dit deze mogelijkheden in de toekomst alleen maar zullen groeien. Dus op zich helemaal geen gekke ontwikkeling om bij aan te sluiten als Kennisnet.
  Ik zou me ook kunnen voorstellen dat Kennisnet dmv rss eigen widgets, gadgets, scriptjes e.d. kan ontwikkelen die men op hun eigen website of computer kan gebruiken om de nieuwtjes op de site bij te houden.

  Het is natuurlijk wel de vraag of de RSS mogelijkheid binnen het systeem dat kennisnet gebruikt makkelijk in te voeren/te genereren is.
  Ik kan me ook voorstellen dat als dit te veel tijd en middelen zou kosten men kiest voor de content van de site dan voor extra mogelijkheden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heren, geen ruzie maken..Kerstmis is het feest van de vrede, de melding van Willem ging volgens mij over het feit dat kennisnet een Kerstpagina heeft, en niet dat er geen RSS feed is?
  nou maar hopen dat die Kerstpagina gevonden kan worden. Trouwens waarom eigenlijk geen Sinterklaas pagina?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. sorry, ook sinterklaas...niet goed gekeken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De speciaal onderwijs site van Kennisnet heeft wel rss (het was wel even zoeken). Daar heb ik sinds vorige week een abo op. Dat de site naast de nieuwe berichten ook steeds de oude updates als ongelezen in Netvibez zet, dat mag de pret vooralsnog niet drukken.

  BeantwoordenVerwijderen