02 december 2007

Vodcasting in Education 2.0

Terwijl ik me er al een beetje bij had neergelegd dat de Online Educa in Berlijn mij niet zou brengen wat ik ervan verwacht had streek ik op vrijdagmiddag neer bij de sessie Vodcasting and Streaming in Support of Online Learning.
Ook hier weer de formule die me steeds meer ging tegenstaan: 3 inleiders die alledrie te weinig tijd krijgen om hun verhaal goed voor het voetlicht te brengen. Gelukkig was het verhaal van de Zwitser en de Duitser best interessant, maar mijn nieuwsgierigheid werd gewekt door de laatste spreekster, die tijdens de andere inleidingen al druk bezig was met een webcam. Hier wordt gestreamd... dacht ik.
Als laatste dus Inge de Waard uit België die vanaf het begin wist te boeien. Ze bespeelde de zaal niet alleen met haar stem, maar door naar voren te stappen, stiltes te laten vallen, eventuele sceptici uit te dagen enz. enz.
Terwijl ze bezig was ging ik zoeken op haar naam en kwam al snel uit bij de presentatie die ze gaf. Deze had ze op voorhand al bij Slideshare gezet! En inderdaad, alles nam ze op en streamde ze meteen naar Ustream. Eindelijk dus iemand die het niet alleen had over 2.0 maar het ook in de praktijk brengt! Een opluchting na al die andere traditionele Powerpoint presentaties.
Natuurlijk heeft ze ook een weblog waar ze zelf verslag doet van haar presentatie.
Na afloop heb ik even met haar gesproken en dat wil ik graag voorzetten met een interview via Operator11, maar ik begrijp dat die (tijdelijk) uit de lucht is!
Ze doet namelijk heel interessante dingen met streaming video in ontwikkelingslanden, waar laagdrempeligheid een must is.
Op haar weblog veel meer verslagen van de Online Educa 2007...
Deze presentatie maakte veel goed of zoals ik na afloop tegen haar zei: "You made my day!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten