12 januari 2008

De Super Steady Monopod

Super Steady MonopodGisteren plaatste ik een bericht over mijn zelfgemaakte super low budget steadycam.
Toen ik er vandaag wat mee proefdraaide merkte ik dat ik de horizontale steun eigenlijk helemaal niet nodig had en ben opnieuw aan het nadenken gegaan.
Zo kwam ik uit op de Super Steady Monopod.
Het kan dus nog veel goedkoper én simpeler! Voor nog geen € 5 aan onderdelen was ik nu klaar, waarbij ik moet bekennen dat ik een boutje en moer nog wel op voorraad had.
Het in elkaar zetten duurde nu wel wat langer omdat ik het wat netter wilde doen dan met duct tape en omdat ik de camerabevestiging degelijker en het geheel makkelijk demontabel wilde hebben.
Het voordeel hiervan is dat ik de monopod nu makkelijk om kan draaien zodat ik vanuit een heel laag camerastandpunt kan filmen. Op de kop filmen is niet erg, want zo'n fragment zet je met moviemaker weer makkelijk recht.
Over het resultaat ben ik heel tevreden. Ik heb een dure Vanguard monopod die ik eigenlijk nooit meeneem omdat hij ingeschoven nog langer en in gewicht nog zwaarder is dan wat ik nu gemaakt heb! Mensen zullen me wel weer voor gek verklaren wanneer ze me met een PVC buis zien lopen. (maar dat doen ze zonder die pijp misschien ook al)
Trouwens ook heerlijk om gewoon weer eens een dag ouderwets te knutselen!
Benodigdheden, constructie en beschrijving staan weer op een aparte pagina: steadypod.blogspot.com
De eerste proefrit zie je hieronder:

2 opmerkingen:

  1. Wow dat is een groot verschil Willem. Ik had het oorspronkelijke ontwerp ook al een keer gezien, maar had niet door dat dit zoveel verschil maakt.
    Ben toevallig bezig om een filmpje te bewerken wat er met een monopod waarschijnlijk iets beter uit had gezien!
    Misschien volgende keer even EUR 5,- gaan investeren!

    BeantwoordenVerwijderen