19 januari 2008

Internationaal symposium over gaming


Persbericht

UGame – ULearn nodigt u graag uit voor het internationale symposium
“Gaming & New Literacy – Skills for the Future”
dat op 4 en 5 maart in Delft (Aula Technische Universiteit Delft) zal plaatsvinden.

Is gamen een nutteloos tijdverdrijf zoals veel mensen denken, of is het een belangrijk nieuw middel van communicatie? Leren de gamers weldegelijk tijdens het gamen? Verliezen we de jeugd aan virtuele werelden of denken we mee en zien we nieuwe mogelijkheden? Op deze vragen wordt tijdens het internationale symposium Gaming & New Literacy – Skills for the Future een antwoord gegeven door toonaangevende (inter)nationale experts op gaminggebied, onder andere Jenny Levine, Eli Neiburger, Birgitte Tufte, Ubisoft en de TMF Gamekings.

Gamers zijn geen puisterige tienerjongens. Gamers vind je in alle lagen van de bevolking en in alle leeftijden. De gemiddelde leeftijd van een gamer is dan ook 27 jaar. Het spelen van games is fun, maar ook leerzaam. Zo speelt gaming een rol in het tegengaan van analfabetisme, het verbeteren van hand–oog coördinatie en het verwerven van nieuwe kennis en vaardigheden.

Programma
Tijdens het symposium Gaming & New Literacy – Skills for the Future maakt de onderwijs- en de bibliotheekwereld door middel van workshops en lezingen kennis met de kracht en mogelijkheden van games. Door aan te sluiten bij de technische ontwikkelingen en de belevingswereld van jongeren ontstaan er, zowel voor de bibliotheek als het onderwijs, kansen om nieuwe en/of andere doelgroepen aan te spreken. Hoe, dat leert u tijdens dit symposium.Het symposium is interessant voor iedereen die gaming in het onderwijs en in bibliotheken als medium in wil zetten.

Praktische informatie
De kosten voor de workshops op 4 maart bedragen 50 euro, dit is inclusief een aansluitend diner, waar u sprekers en andere deelnemers kunt ontmoeten. De kosten voor de symposiumdag vol lezingen op 5 maart bedragen 98 euro. Onderwijsinstellingen die zijn aangesloten bij het E-merge Consortium en studenten krijgen korting op de toegangsprijs. Probiblio biedt deelnemers van het UGame – ULearn symposium een korting van 10 euro aan op de inschrijving van de Biebwatch VO (8 april).

Meer informatie en inschrijving
Op de website www.ugame-ulearn.com leest u alles over het programma, de sprekers, de organisatie en hoe u zich aan kunt melden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten