13 januari 2008

Lekker simpel screencapture programma

Ik heb weer eens een lekker simpel screencapture programma gevonden waarmee je heel makkelijk een screencast kunt maken. Het heet Tipcam en is te downloaden vanaf: www.utipu.com

Na downloaden, installeren en opstarten krijg je een simpele toolbar met maar een paar knoppen. Het filmpje dat je opneemt kun je lokaal opslaan óf na gratis registratie bij UtipU uploaden naar UtipU om het vanaf daar te delen. Een opname kan maximaal 5 minuten duren en registratie gebeurt direct in flv formaat. Er zijn geen mogelijkheden om een filmpje achteraf te bewerken, dus je moet de opname in één keer goed doen zonder al te veel te stotteren. Geluid wordt namelijk mee opgenomen als je dat wilt.
Het is zeker niet beter dan bijvoorbeeld het ook gratis verkrijgbare Camstudio, maar het werkt heerlijk simpel en daar hou ik wel van...Update:
Een waarschuwing is wel op z'n plaats. Het programma werkt op een van mijn computers volledig naar behoren, maar op een ander systeem had ik na gebruik maar één van de 2 monitoren tot m'n beschikking en na herstart slechts standaard VGA! De videodrivers werkten niet meer en ik moest terug naar een herstelpunt van gisteren. Installatie van Tipcam is dus volledig voor eigen risico!!! Zorg er in ieder geval voor dat je een recent herstelpunt hebt.

1 opmerking:

  1. @Wutze,
    Bedankt voor je reactie! Flixn is niet helemaal vergelijkbaar: daar immers wordt de webcam gebruikt voor een opname, terwijl Tipcam echt een opname maakt van je scherm. Voordeel is dat je hierbij kunt in- en uitzoomen én dat je het filmpje lokaal kunt opslaan om bijv. later in een Powerpoint presentatie te gebruiken. teslotte is de kwaliteit een stuk beter dan bij Flixn, want het beeld is veel groter.

    BeantwoordenVerwijderen