20 februari 2008

De ICT leerlingen zijn er klaar voor

klik voor meer foto'sVandaag was ik voor het Consortium voor Innovatie bij Leeuwenborgh Opleidingen in Maastricht om de leerlingen van het ICT Lyceum te briefen voor hun bijdrage op dé IT conferentie van 26 en 27 maart in Maastricht. Zij gaan zorgdragen voor alle computers en verbindingen en dat betekent nogal wat. Er moeten veel ruimtes worden ingericht met presentatie pc, beamers, breedbeeldschermen en natuurlijk internet verbindingen. Daarnaast ook nog een aantal ruimtes vol met pc's voor de hands-on sessies. Tenslotte ook nog een aparte "Master's Place" (waarover later meer) waar allerlei web2.0 toepassingen getoond en uitgeprobeerd kunnen worden.
We troffen een enthousiaste groep leerlingen die er heel veel zin in heeft!
Ik mocht de groep die de Master's Place gaat bemannen uitleg geven. Van de 5 leerlingen was er welgeteld één die wist wat een RSS feed is!
(Zie ook: Einsteingeneratie: wie verandert er eigenlijk? bij Margreet van den Berg).

Toch heb ik er alle vertrouwen in dat ook dat goed komt. Tenslotte hebben ze nog een maand om zich alle toepassingen eigen te maken en leren wat RSS nu eigenlijk is doe je in 3.45 minuten.

2 opmerkingen:

 1. Hé Willem,
  Bedankt voor dat filmpje over RSS, dat gaan we hier intern ook gebruiken in onze workshops webloggen!
  Mooi dat er zo'n enthousiaste club studenten klaar staat en mooi dat de Master's Place steeds meer vorm krijgt.
  W.b. RSS kunnen docenten -zeker de wat minder digitaal vaardigen- natuurlijk net zo goed gebruik maken van I-google. Ik heb daarvoor een handleiding geschreven die -als het goed is- ook al klaar ligt in de Master's place...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is toevallig. Lees ik vandaag dit bericht.. gisteren heb ik hetzelfde filmpje gepost op mijn blog. (http://witblauw.blogspot.com/)
  Commoncraft heeft trouwens nog meer van die duidelijke filmpjes. Ik had hem van youtube gehaald. Het filmpje over social bookmarking is in dit kader misschien ook erg nuttig voor genoemde leerlingen / cursisten?

  BeantwoordenVerwijderen