05 februari 2008

De Tweede Kamer vraagt om advies

Een aantal edubloggers is uitgenodigd deel te nemen aan een panelgesprek over ICT in het onderwijs. Dit panelgesprek maakt deel uit van een landelijk beleidsonderzoek op dit gebied.
Maar wat doet een edublogger? Die raadpleegt natuurlijk zijn achterban!
Daarom hierbij een uitnodiging aan alle lezers om te reageren op de volgende vragen:

 • Wat zijn veelbelovende ontwikkelingen op het terrein van digitale leermiddelen/ ict en voor welke onderwijsdoelen kunnen deze dienstig zijn?
 • Wat zijn kansen en bedreigingen voor het bereiken van gewenste onderwijsdoelen?
 • Welke vraagstukken van invoering en beheer van ict spelen een rol?

Uiteraard hebben we de instantie die het beleidsonderzoek uitvoert toestemming gevraagd om deze vragen aan onze lezers voor te leggen en die hebben we ook gekregen, onder voorwaarde dat we de instantie zelf niet noemen. Dit om te voorkomen dat de communicatie via verschillende lijnen gaat lopen. Wel zijn zij heel benieuwd naar de eventuele opbrengst.

Daarom nodigen wij je van harte uit om te reageren bovenstaande vragen. Dat kan uiteraard via de comments, maar het mag ook via een mailtje buiten het weblog om.
Serieuze reacties worden gebundeld en meegenomen naar het panelgesprek.

John van Dongen
Gerard Dümmer
Pierre Gorissen
Willem Karssenberg
Hans Mestrum
Wilfred Rubens

4 opmerkingen:

 1. Gezien de keuze van de "mannen" lijkt het me gezien hun kennis en kunde heel moeilijk daar nog extra feed back aan te geven maar "social" is heel vrouwelijk, mail volgt dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk dat Karin intellectueel gewicht en Y-chromosoom als gemene deler ook heeft gespot. Nou hoef ik er niks meer over te zeggen. (^_^)
  Maar wat me daarvóór opviel was dit: een panelgesprek? Mailtje?
  Ik vind dat zo ...
  old school.
  Hier hadden we de wiki voor, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toch een vreemde instantie die alleen maar mannelijke edubloggers raadpleegt... Organisatie waar toevallig ook alleen maar mannen werken? Ik heb nog een leuke foto van hoe het herentoilet er daar waarschijnlijk uit ziet!
  Wil deze organisatie ook nadrukkelijk een mannelijk advies over een branche waarin voor het merendeel vrouwen werken? Daar gaan we weer! Tijd voor een derde golf?

  Ik stuur mijn reactie wel via de mail, al vind ik de optie van Elke een betere. Nu wordt het dus: inzamelen via de mail en en via reacties, gevolgd door een mannelijke paneldiscussie. Benieuwd wat daar uit komt...
  En je begrijpt natuurlijk ook wel dat het jullie schuld is als het daarna niet helemaal goed komt ;-P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reageerde net al bij Jef, wat kan Kennisnet net betekenen in deze? Zij worden toch door het ministerie gefinancieerd? de ambassadeurs? en ben het met Moniek eens, al die mannen bij elkaar...tss :-)

  BeantwoordenVerwijderen