18 februari 2008

De Tweede Ronde

Uit 1126 nominaties zijn er 285 weblogs doorgegaan naar de volgende ronde van de Dutch Bloggies.

In de categorie Onderwijs zijn dat de volgende weblogs:
Computers in de klas Digitaal Inlichtingenwerk Zeeuwse Bibliotheek Edugram EHBO voor je PC Gadgets en Onderwijs Geo_Nieuws Gerard Bierens How to be an Original inter-net-viewer.nl Internet in school ICT en Onderwijs BLOG Karin Blogt Margreet van den Berg - ICT en onderwijs Rollenspellen & Trainingsacteurs Soggen Taalprof weblog Trendmatcher Voxlog Wauwel WoW! Wouter over het Web

Ik moet eerlijk toegeven dat ik ze niet eens allemaal kende!
Ook moet ik zeggen dat ik er een paar mis die ik graag een plaats in dit rijtje gegund had.

De jury heeft met name gekeken naar ontwerp, originaliteit, leesbaarheid en inzet van nieuwe technieken. De jury gaat nu de shortlist samenstellen uit de overgebleven weblogs. Deze ronde duurt tot 28 februari waarna op 1 maart een jurydiscussie zal plaatsvinden in Amsterdam. Deze jurydiscussie zal door Dutch Bloggies worden gevolgd met een videoreportage die ook snel na de discussie online te zien zal zijn.
Opvallend is dat ZB Digitaal onder 2 namen voorkomt, in de rubriek onderwijs, maar ook in de rubriek Internet en ICT. Wanneer Edwin in die laatste rubriek verdergaat maken wij als edubloggers misschien nog een kans!
Grappig is dat Erwin Blom erbij staat met zijn Twitter account in de categorie: Alles wat verder nog mogelijk zou zijn als eigen categorie. Zo is er dus ook een microblog vertegenwoordigd...

Normaal gesproken besteed ik niet teveel aandacht aan allerlei rankings en wedstrijden, maar het is wel mooi dat Onderwijs een aparte rubriek toebedacht heeft gekregen.

5 opmerkingen:

 1. Volgens mij heb ik een blackoutje, wil je mij het plaatje even uitleggen, cactus of kweetniet?? Applaus voor jezelf? Oh nee tikkende weg: de laatste ronde!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel terecht dat onderwijs een eigen groep heeft. Volgens mij gebeurd daar ook veel. Zeker als je bekijkt dat een weblog als de jouwe ook in de Marcom top 100 het goed doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee, dat is wel vreemd, dat ik er met twee namen in ben opgenomen. Zou dat te maken hebben met meerdere aanmeldingen? Zou dat uitmaken voor de stemmen? Persoonlijk vind ik het wel apart dat ik ook onder onderwijs wordt geschaard. Ik vind het meer dan interessant wat daar gebeurt maar veel weet ik er niet van. Of zou men mediawijsheid in die zin ook tot onderwijs rekenen?

  En dat van die kans is aan de ene kant een prachtcompliment maar ik wil wel even zeggen dat het ook te veel eer is. Ik wil graag bescheiden blijven en als het gaat om het label 'edubloggen' ronduit nederig. Ik hoor daar niet. Het is wel een signaal misschien dat bibliobloggen nog erg marginaal is. Of dat niemand het tot cultuur rekent ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het in ieder geval hartstikke leuk dat jullie doorgaan naar een volgende ronde. Gefeliciteerd allemaal, als edubloggers staan we dan allemaal in ieder geval een beetje meer op de kaart.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jaja, ik weet wel, eigen lof stinkt, maar toch kan ik het niet laten van me hier met het Sausage Machinetje ff 'op te dringen'. Ik ben er ook bij, bij de Dutch Bloggies ... in de rubriek Literatuur. En ik voel me wàt verguld.

  Fijn ook voor jou, TrendMatcher, en succes, ook aan alle edubloggers!

  BeantwoordenVerwijderen