23 februari 2008

Sneller een podcast plaatsen kan niet

Sinds dinsdag biedt Blogtalkradio de mogelijkheid om heel makkelijk een podcast te plaatsen!
Je belt gewoon met je mobieltje een nummer (in Amerika) en spreekt je tekst in. Het wordt gelijk als MP3 bestand geplaatst en er wordt een RSS feed gemaakt. Je hoeft je niet te registreren en ook geen account aan te vragen. Gewoon bellen en praten maar! Het werkt nu ook vanuit Nederland nadat ik daar via het weblog van Dave Winer om gevraagd had. (Overigens had Fred Zelders hetzelfde verzoek).
Het enige nadeel zou kunnen zijn dat je telefoonnumer via de feed leesbaar is. Maar, als Robert Scoble er geen problemen mee heeft dat zijn nummer bekend is, waarom zou ik daar dan wel moeilijk over doen? Mijn feed ziet er zo uit: http://cinch.blogtalkradio.com/31654256592
Je kunt het nummer een beetje onopvallender maken door de feed langs feedburner te sturen maar ook dan zie je bij ieder bericht nog het nummer. Wil je de podcasts via je site weergeven dan kan je er een Grazr van maken. Klik maar op een van de 2 berichten en je krijgt een player van Grazr die het bericht gelijk afspeelt!
Wil je alleen het laatste ingesproken bericht aanbieden, dan kun je gebruikmaken van een Google Gadget. Bij deze gadget blijft je telefoonnummer ook verborgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten