13 februari 2008

Tijd voor onderwijs

Op diverse weblogs is al het nodige te lezen over het rapport van de commissie Dijsselbloem, dus volsta ik maar met het rapport zoals dat hier is te vinden. Voordat we allemaal een mening hebben moeten we het verslag natuurlijk wel eerst lezen. Dat kan nu ook zonder dat je de beschikking hebt over een PDF lezer dankzij PDFmeNOT, een site die morgen live gaat.
Je geeft de url in van een pdf bestand dat ergens online staat en PDFmeNOT maakt er een flash bestand van. Ook kun je een PDF bestand uploaden naar de site. Alles wordt zonder "afzender" opgeslagen en weergegeven, waarmee het een ideale plek wordt voor bijvoorbeeld klokkeluiders om anoniem documenten te plaatsen die "in de trein" gevonden zijn. Het hoort niet, maar het kan wel...

1 opmerking:

 1. Willem,

  Naast dat ik me afvraag wie er nu geen acrobat reader op zijn pc heeft kan het nog eenvoudiger lijkt het.
  Je voegt de 'bookmarklet' (http://pdfmenot.com/tools/) toe aan je favorieten. Bij IE is de balk koppelingen handig dan kun je hem direct klikken.
  Als je op een site bent waar een klik naar een pdf staat, klik je op de bookmarklet van pdfmenot en er verschijnen nieuwe icoontjes voor die specifieke links. klik je erop wordt inline de pdf als flashapplicatie geopend.
  Het lijkt erg veel op Macromedia Flashpaper, maar dan met minder opties.

  Groet,
  Evert van Malkenhorst (Edugram)

  BeantwoordenVerwijderen