14 februari 2008

Yahoo Live

Ook al zie ik het nog (veel te) weinig gebruikt worden, live video gaat het volgens mij helemaal worden de komende tijd. Het is niet voor niets dat apparaten als de EEEPC en de OLPC een webcam aan boord hebben. (Nu komt er een voorspelbare reactie van Mac users dat Apple dat al lang bedacht heeft...)
Ook Yahoo heeft dat begrepen en is vorige week gestart met Yahoo Live. Ze hebben daar weinig bekendheid aan gegeven omdat ze natuurlijk eerst het een en ander wilden uittesten. De dag na de start lagen de servers dan ook al plat toen iemand Yahoo live ging gebruiken bij de Amerikaanse voorverkiezingen. De laatste dagen draait het aardig stabiel en heb ik er al een paar keer gebruik van gemaakt. Je kunt, wanneer je een Yahoo account hebt, je eigen channel starten waar iedereen op kan afstemmen. Deelnemers hebben de beschikking over een chatvenster en je ziet de anderen ook klein in beeld! Jammer genoeg kun je een uitzending niet opslaan zoals dat bij Ustream of Operator11 wel kan, maar het feit dat yahoo dit biedt betekent wel wat. Microsoft zat al te dromen dat ze dit na overname goed zouden kunnen inpassen in hun Silverlight project, maar dat blijft voorlopig even bij dromen...
En ja, natuurlijk kun je ManyCam prima gebruiken hierbij! ManyCam is namelijk niets anders dan een schilletje tussen jouw webcam en het signaal dat je verzendt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten