03 maart 2008

Online gitaar leren spelen

Op Mashable vandaag een mooi bericht met verwijzing naar maar liefst 11 sites en dus ook tools waarmee je gitaar kunt leren spelen!
"You can learn to do just about anything on the web, and guitar playing is no different."

Eigenlijk kun je dus (vrijwel) alles online leren!
Daarmee bedacht ik vandaag in de trein dat ik misschien de naam van mijn weblog zou moeten veranderen van "TrendMatcher tussen ICT en Onderwijs" in "Trendmatcher tussen ICT en leren" of "Trendmatcher tussen ICT en studie".
Leren gaat immers veel verder en gebeurt op veel meer plaatsen dan alleen in het (traditionele) onderwijs! Vraag iemand van 30 waar hij het meeste (van) geleerd heeft. Ik durf niet te garanderen dat hij z'n school zal noemen...

1 opmerking:

 1. Nou ben ik toevallig 30... :-)

  Ik heb (misschien helaas voor Willem) wel het meeste geleerd op school of via de school. Vooral op de basisschool heb ik ontzettend veel geleerd. Maar ook op het voortgezet onderwijs is er stevig verder getimmerd aan mijn kennis.

  Dat je daarnaast ook nog veel meer leert via tijdschriften, kranten, websites, blogs, maar ook sportverenigingen, clubs, vriendengroepen e.d. is natuurlijk waar.
  En de invloed van internet wordt steeds groter. Maar ik vraag me af of je daar iemand van 30 voor moet nemen om dat te illustreren.

  Sorry Willem...

  BeantwoordenVerwijderen