10 maart 2008

Really Simple SyndicationTwee jaar geleden maakte ik bovenstaande boekenlegger (voor het gemak even gekanteld) die ik uitdeelde op dé IT conferentie van het CvI.
Vol trots zette ik onderaan: "Drenthe College, het eerste ROC met een RSS feed op de website".
Eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe de situatie nu is?
Gelukkig hebben we nu een dienst als http://www.rocnieuws.nl/, die ook van sites zonder eigen RSS feed het nieuws weet te schrapen. Misschien had ik dus gewoon even moeten wachten...

3 opmerkingen:

 1. Volgens mij zijn er meer mensen in het onderwijs die niet weten wat RSS is en wat je er mee kan, dan die het wel weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er is zelfs een site waar rss in staat in het adres en die wij afgelopen week erg goed gevuld hebben: www.rssonderwijs.nl
  onderwijsnieuwsdienst (met een IPON award). Ik zal ook eens wat meer tijd besteden aan RSS

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hé Willem,
  Misschien dat je die studenten van het ICT-lyceum in Maastricht nog even moet uitleggen wat RSS is. Op de blog die jij ze hebt leren maken (voor de IT-conferentie) staan al wekenlang twee reacties, waarop niet gereageerd wordt door de schrijvers. Zo schiet dat niet op natuurlijk. Wordt een blog alsnog een eenrichtingsprikbord. En dát was nu juist waarin een blog verschilt van een gewone webpagina, heb ik ooit geleerd van jou. Lijkt me raadzaam dat jij enige nazorg verleent aan die Maastreegse boys

  BeantwoordenVerwijderen