02 maart 2008

Windows Live Writer

WindowsLiveWriter Offline berichten aanmaken voor m'n weblog deed ik tot nu toe gewoon in kladblok of met de Scribefire plug-in van Firefox. Omdat de maand maart voor mij weer in het teken staat van veel verschillende activiteiten buitenshuis waarbij ik niet weet of ik altijd internet tot m'n beschikking heb kijk ik nu naar de mogelijkheden van Windows Live Writer. (Ontdek alle dingen zei m'n vader altijd)
Wat me gelijk opvalt is dat ik niet makkelijk een stukje tekst in een kleiner font kan weergeven. Ben ook benieuwd of het plaatje gewoon wordt geupload naar mijn domein. Verder ziet het er allemaal wel netjes uit...
Update:
Plaatsen van het bericht duurde mij te lang. Kijken of ik het nu wel makkelijk kan bewerken om er fouten uit te halen. Dat komt nogal eens voor namelijk.

2 opmerkingen:

 1. Ik gebruik em als enige offline machine, handig mooi en snel. Ik kan alleen het onderwerp niet meegeven en plaatje moet op goede grootte zijn. (zal wel weer wat niet goed doen).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Willem,

  IK ben gekleurd in mijn mening, maar dit is verreweg de beste editor die ik ken.
  Fontgrootte regel je in het tabje alinea door het kiezen van bijvoorbeeld een heading of normale paragraaf tekst.
  De plaatjes kunnen worden geupload naar een aparte directory in je domein.

  @Karin De plaatjes komen default als een soort thumbnail, maar die kan je eenvoudig vergroten door het plaatje aan te klikken en een van de hoeken te slepen.

  Wat ik zelf te gek vind is dat het echt 100% WYSIWYG is, dwz Livewriter neemt zelfs de huisstijl van mijn blog aan incl fonts, kleuren, afmetingen, etc.

  (einde commercial :-))

  BeantwoordenVerwijderen