20 april 2008

Kan jij 24 uur zonder computer?

Op zaterdag 3 mei is het Shutdown Day. De bedoeling is om dan de hele dag je computer niet aan te raken en leuk wat anders te gaan doen. Of dat mij gaat lukken?

Gevonden via Peter de Haas

11 opmerkingen:

 1. oei dat wordt moeilijk.....mooi weer vakantie, tuinieren, roseetje...en daar kan ik jullie dan niet van mee laten genieten. Ook niet twitteren?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat gaat me zeker lukken; ik zit dan 4 dagen in Chaam op een camping, zonder laptop enz.. Onthaasting is geboden, of volg een weekje retraite zoals Edwin gedaan heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit dan op Corfu, dus misschien gaat het wel lukken ... gesteld dat ik dat wil.
  Vandaag al grotendeels analoog doorgebracht met vrijwillig buurtklussen in de mooiste kinderboerderij van Utrecht: www.nieuwrotsoord.nl

  Uiteindelijk heb ik helemaal niet de ambitie om 24 uur computerloos door te brengen. Ik vind het veel te euk en het is m'n venstertje op de wereld per slot van rekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaat mij met gemak lukken. Ik ben dan op Rhodos met twee superleuke knullen, een enorme stapel boeken, I-podje, lekker luieren, zwemmen, wandelen. Ik kom die zaterdag wel door. De rest van de week ook trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mij is het net een week gelukt, maar toen kon ik er ook niet bij. Dat maakte het wel een stuk makkelijker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dan hebben we een familieweekend. Gaat nu wel lukken. 'Normaal' kan ik echt geen dag zonder computer.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wel niet op Corfu, Rhodos, in Chaam of elders met vakantie. Ja, antwoordde ik, maar 'geen probleem' zou ik weglaten.

  Ik 'computer' tussen de soep en de patatten. Dat is al van bij de start zo. De zorg voor mijn familie en het 'huishouden' is voor mij altijd prioritair, ik ben in de eerste plaats ploeter(groot)moeder. Computertijd is 'gestolen' tijd, ook toen ik nog op school werkte, was dat zo.
  Zoals nu. Mijn kleinzoontje net te slapen gewiegd, loop ik hier even de mails gelezen bij jou langs, Willem, en nu ga ik aan het groentenpapje. Aardappels en worteltjes en een blokje prei, wit vleesje van kip bereiden, enz. En dan het avondeten al voorbereiden. Zo dadelijk een afspraak maken bij de kinderarts, dan de was en de strijk, en meer. Dat is zowat mijn dagmenu. Hopelijk gaat het niet regenen en kan er nog een lentewandelingetje met de kinderwagen af. Heerlijk, toch.

  Maar eigenlijk kan ik mijn computer toch niet missen. Ik zou graag meer. Maar nu ken je mijn eerste engagementen... Dit is mijn radicale keuze: web 2.0 komt voor mij als dochter, moeder en grootmoeder op de tweede plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gaat mij niet lukken verwacht ik. Mijn iMac is ook mijn tv, mijn radio, mijn cd-kast, mijn dvd-speler, etc.

  Misschien met een volgeladen iPod en zonnig weer kan ik het wel een dag.....

  Maar liever niet :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik krijg er al jeuk van als ik er aan denk... Ik zou het wel willen hoor, maar vrees dat ik dat, zeker in deze periode, niet kan.
  Vna de zomer gaat het me wel lukken hoor, want ik ben niet verslaafd...
  nou ja, denk ik toch...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. No problem.

  Iedere keer als het lukt genieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Op 3 mei gaat hij vast niet uit, maar van tijd tot tijd wel een paar weken zonder. Geen probleem.

  BeantwoordenVerwijderen