10 april 2008

Leren spieken via Youtube

De examentijd komt er weer aan, dus moet er veel geleerd worden. De meeste leerlingen zullen hun tijd steken in het zich eigen maken van de stof. Anderen besteden hun tijd liever aan het bedenken van een creatieve manier om de antwoorden paraat te hebben. Sommigen gaan nog een stap verder en delen hun opgedane kennis met anderen!
Zoek bij Youtube maar eens op "how to cheat" en je zult verrast staan hoeveel handleidingen er staan over de beste manier om te spieken! Zo zou ik drinkflesjes verbieden in het examenlokaal, maar ook korte rokjes (en dan niet omdat ze de surveillant afleiden).


iPods in EducationNog meer filmpjes op het Learninginhand blog, waar ik dit verhaal vandaan heb gehaald.
Learninginhand.com is eigenlijk een apart bericht waard. Kijk bijvoorbeeld eens naar het onderdeel: iPods in Education met een prachtige verzameling ideeën over hoe je iPods kunt inzetten in het onderwijs!

Wil je tenslotte weten hoe een leerling denkt over toetsen en cijfers, lees dan het bericht van Martijn van den Berg, een aanrader!

3 opmerkingen:

 1. He, leuk! Ben ik blij dat mijn examen oa. uit een presentatie en een rapport bestaat, niet uit feiten reproduceren. (nutteloos tegenwoordig?) Wij schreven vroeger op onze schoenzolen overigens.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij heb je de feiten sneller in je kop gestampt dan dat je zo'n nieuw etiket hebt gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ach als je, jezelf er in traint.. dan is het 1 x investeren, maar dan heb je em al ingescand. is dan elke keer een nieuwe tekst in typen en printen... gaat wel werken..

  super !! (helaas een btje te oud voor dat wel ;) )

  BeantwoordenVerwijderen