22 april 2008

N@tschool gebruikersdag

Vandaag was ik op de N@tschool gebruikersdag. Vanwege de hoge opkomst (300+) werd er deze keer uitgeweken naar een heuse circustent!
De eerste artiest die optrad was Anton Neggers van Fontys. Tijdens zijn presentatie kwam er een aantal stellingen in beeld waar via SMS op gestemd kon worden. De mobieltjes mochten dus aanblijven (in trilstand). Het werkte perfect en gaf soms verrassende uitslagen, waar de spreker het niet altijd mee eens was.
Daarna volgde ik een handson workshop van Antoine van Dinter over het programma Exe. Wil je makkelijk en snel content maken voor een electronische leeromgeving of gewoon voor een website, dan is dit zeker een (open Source) programma om eens uit te proberen. Het draait zelfs vanaf usb stick en wij kregen het mee op CDrom. Je kunt het hier downloaden en meer info bekijken. Lees ook het verslag van Antoine zelf.
In de tussenronde volgde ik een presentatie van Robert de Vos over mobile leren. In vogelvlucht liet hij zien wat er nu allemaal al kan met mobieltjes, PDA's en Blackberries. Kijk voor meer informatie op Take Shape Share.
WielvandeBerg's Middags mocht Wiel van de Berg de piste betreden voor zijn jaarlijkse keynote. Dit keer niet in stofjas (en ook niet als clown) maar hij stroopte zijn mouwen wel demonstratief op om te laten zien dat er nog veel staat te gebeuren. Twee jaar geleden liet hij een screendump zien van de integratie van Skype in N@tschool. Daarna hebben we daar nooit meer wat van gehoord (maar inmiddels draait het in een andere ELO). Vorig jaar introduceerde hij de backpack op usb stick en het nieuws van dit jaar was eigenlijk teveel om hier op te noemen. Plannen genoeg! Natuurlijk een steeds verdergaande integratie van N@tschool met Sharepoint waarbij een screendump van een portalpagina van... Pierre Gorissen getoond werd.
En wat kregen we mee naar huis als gadget? Een internet telefoon! Inderdaad, prima te gebruiken met Skype.... Zou N@tschool dan toch???
Tenslotte nog een presentatie gevolgd over het gebruik van multimedia binnen N@tschool waarbij uitbundig gebruik gemaakt wordt van de virtuele snijmachine van de Surfnet videoportal.

6 opmerkingen:

 1. Zo zie je maar: was ik niet op tijd bij de tent voor de sessie van Wiel (ik was bij dezelfde spontane rondleiding langs de weblecture voorzieningen van het KW1C als waar Antoine bij was), was ik toch nog aanwezig. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moniek Verhaaren23 april, 2008 09:28

  Het lijkt een mooie dag te zijn geweest. Waarom kan Blackboard niet ook eens zo'n gebruikerdag organiseren? Mag eventueel best ook zonder circustent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Willem,

  De link 'je kunt het hier downloaden' verwijst naar de ppt en ik denk dat het beter is daar te verwijzen naar mijn eerdere bericht waar alle bestanden van de workshop staan: http://www.antoinevandinter.nl/weblog/?p=185

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Antoine,
  Bedankt voor je comment. Ik heb het gelijk aangepast!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ...en de foto's staan inmiddels op de site van de gebruikersvereniging
  (filmpje volgt nog)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. eXe learning is inderdaad een eenvoudig te gebruiken programma (en gratis). Maakt websites, SCORMpakketten, enz. Draait op Windows, Mac, Linux, U3 USB stick, enz.
  Kijk voor meer informatie ook eens bij www.exeleren.net, http://www.ictedu.be/execast/ (screencasts) en http://ictwereld.blogspot.com/ van Willy Vermaelen. Erg behulpzaam als je er niet direct uitkomt.
  Orginele website: http://www.exelearning.org

  BeantwoordenVerwijderen