24 juni 2008

De wet van Willem

minilaptopZo langzamerhand kunnen we echt gaan spreken over de Wet van Willem en die luidt dan als volgt:
Wanneer ik iets koop kun je ervan verzekerd zijn dat een vergelijkbaar artikel binnen afzienbare tijd voor een veel lagere prijs wordt aangeboden!
intertoysminilaptop
Vanavond viel er een folder van Intertoys op de mat met op de voorpagina een "professionele mini-laptop" voor € 199. De aanbieding geldt alleen voor de komende zaterdag en in de regio Noord. Andere regio's volgen in de weken daarna.
Een maand geleden kocht ik mijn Asus Eeepc voor € 299.
Nu gaat het hierbij niet om een Asus en de specificaties liggen een stuk lager. Zo zit er geen webcam in, is de schil niet Nederlandstalig (afgaand op de foto), is de processor wat langzamer en het werkgeheugen kleiner. Het lijkt me dan ook niet dat je moet willen proberen om op dit apparaat Windows XP te installeren, hetgeen bij de Asus die ik heb wel kan.
Maar toch... als je er niet meer dan € 199 voor over hebt en je wilt wel kennismaken met een minilaptop waarmee je kunt internetten en waarmee je wat met Linux kunt gaan spelen is dit misschien een aardig alternatief.
Beter lijkt het me echter te wachten op de Asus 900 of 1000 die binnen afzienbare tijd ook in Nederland op de markt komt. Verder zag ik vandaag de (prachtige) specificaties van een Acer minilaptop die ook binnenkort in Nederland beschikbaar komt voor een zeer aantrekkelijke prijs, maar ik heb iemand beloofd daar nog niet over te schrijven...

sleutelhangerIn dezelfde folder trouwens een digitale sleutelhanger waar je 100 foto's op kwijt kunt voor maar € 9,99. Daar betaalde ik een tijdje geleden dus € 14,99 voor.
Overigens kun je je voordeel doen met de Wet van Willem. Stel je wilt voor school 40 notebooks kopen, maar je vindt ze nog wat te duur. Geef mij het geld om er een te kopen en binnen een maand kun je de andere voor veel minder aanschaffen. Ik help je graag!

3 opmerkingen:

 1. De wet van Willem is aan te vullen met, wie snel en het eerst dingen wil uitproberen moet Willem Karssenberg heten. Blijven doorgaan, scheelt mij desillusies en geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet omkijken Willem,
  Zoals je zelf zegt: bijna niet mogelijk om hier Windows XP op te laten werken.
  Dat het op de Asus Eeepc wel lukt heb ik nu al een tweetal weken zelf vastgesteld.
  Een XP versie met service pack 2 draait soepel. Neemt 1,6 Gb schijfruimte in beslag. Wanneer je er dan kunt voor zorgen dat de systeemschijf niet kan dichtslibben.. door documenten, tijdelijke bestanden en de browsercache op een SD-kaart te laten wegschrijven, dan blijft XP zeer snel werken.
  Zelfs Videochat en Skype staan bij mij op de Asus en niet op mijn desktop-pc. Op de Asus staat microfoon en videocamera ingebouwd, bij de desktop geeft dit enkel maar rommel op mijn bureau door de losse componenten die je moet bijplaatsen.
  Geen dag spijt van die aankoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dan wacht ik inderdaad nog maar even af tot jij de specs van die Acer minilaptop komt posten.

  -op mijn handen gaat zitten om echt echt even te wachten-

  BeantwoordenVerwijderen