17 augustus 2008

Eenmalig stemadvies

Ik besteed eigenlijk nooit aandacht aan de MARCOM TOP 100 en mijn plaats daarin omdat ik weet dat niet iedereen gediend is van alle soorten ranglijsten en sommigen er zelfs een afkeer van hebben. Toch ben ik deze maand weer wat opgeschoven en sta nu opnieuw in de linker kolom op de 50 ste plaats. Sommige mensen denken dat mijn leeftijd op m'n weblog staat en zo lijkt het of ik steeds jonger word: 56, 54, 53 en nu 50...
Deze keer vraag ik toch jullie aandacht maar dan niet voor mezelf maar voor ZBDIGITAAL van Edwin Mijnsbergen. Als er iemand is die zich de laatste jaren ontpopt heeft als een rasblogger dan is hij het wel! Veel goede berichten met vaak mooie plaatjes erbij. In principe gericht op alles wat met bibliotheken te maken heeft, maar Edwin geeft er vaak ook een persoonlijke draai aan en dat maakt zijn weblog voor mij juist zo aantrekkelijk.
Wat is er gebeurd? Edwin heeft deze zomer een eigen domein cadeau gekregen en zijn weblog van Blogger daar naartoe verplaatst. Gevolg: Hij is maar liefst 115 plaatsen gekelderd in de MARCOM TOP 100 en dat terwijl hij wat mij betreft de vorige maand op een verdiende 14e plaats stond!
Denk je nu echt dat ZBDigitaal opeens zoveel minder lezers had de afgelopen maand en door hen slechter beoordeeld werd? Nee, natuurlijk niet. Het is puur een gevolg van het feit dat er vooral gekeken wordt naar Google rankings en Technorati authorities en die hebben de verhuizing naar eigen domein nog niet goed verwerkt. Marco Derksen, de samensteller van de top 100 ziet zelf ook wel dat iets rammelt in dit systeem en vraagt z'n lezers met suggesties te komen.

Los daarvan roep ik mijn lezers op om deze maand te stemmen op Edwin zodat hij weer terugkomt op de plaats die hij (wat mij betreft) verdient!
En als je dan toch bezig bent, Hans Mestrum is weer helemaal terug als blogger, Jaap Stronks doet regelmatig dingen in en voor het onderwijs, Wilfred Rubens is zo ongeveer de enige andere edublogger waar je op stemmen kan, Arnoud Engelfriet houdt mooi voor ons bij wat wel en wat niet mag en zo zijn er nog veel meer weblogs die een stem waard zijn.
Tenslotte mag je natuurlijk ook gewoon Trendmatcher.nl aanvinken in het lijstje (make me feel young).

3 opmerkingen:

  1. Hoi Willem,

    Bedankt voor je complimenten. Daar kan ik weer prachtig de zondag mee in!

    (y)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een andere volgorde maar wel gestemd, stond al automatisch klaar, wel mezelf ook maar even aangemld.

    BeantwoordenVerwijderen