05 september 2008

Leuke effecten met Audacity

Audacity is al een mooi programma om geluid mee op te nemen, maar je kunt er ook heel leuke effecten mee genereren. Luister bijvoorbeeld naar deze robotstem.
Zo is er veel meer mogelijk!
Lees daarvoor Morph your voice in Audacity op Integrating ICT into the MFL classroom. Een weblog waar veel meer te vinden is zoals: How to create a video from PowerPoint, maar vooral ook veel materiaal voor taaldocenten!

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de tip en nu weet ik eindelijk hoe een robot klinkt. Net als jij dus, maar dan met veel galm en blikkerige effecten. Mooi!
    Dat jij dit bericht nu uitgerekend vandaag moet posten. Eén dag nadat de beroemde filmstem: Don Lafontaine overleed. Weet je niet hoe die klonk: luister dan hier: http://www.youtube.com/watch?v=7QPMvj_xejg. Zou Audacity ook dat effect kunnen genereren?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :-)
    Haha, al die wetenschappers die hun stinkende best doen om robotstemmen zo veel mogelijk op die van menselijke stemmen te laten lijken en dan kom jij hier even vertellen hoe geweldig het is om een menselijke stem als die van een robot te laten klinken.

    BeantwoordenVerwijderen