10 september 2008

Roosterbeleidsplan

Het is alweer 6 jaar geleden dat ik voor het laatst een beleidsplan schreef: het videorecorder beleidsplan, en dat was dan nog een parodie ook! Ik heb het namelijk niet zo op beleidsplannen.

Maar nu moet er toch weer een komen, eind volgende week op te leveren.
Mijn opdracht is een beleidsplan op te stellen met daarin alle nodige afspraken, richtlijnen. protocollen, procedures en noem maar op rond planning en roostering.
Deze keer sta ik er helemaal achter en werk graag mee aan de totstandkoming. Tot voor kort konden de 10 roosteraars die we hebben redelijk zelfstandig voor hun eigen locatie een rooster opstellen. Nu alles samenkomt in één pakket, Magister, merken we dat we veel meer dingen op elkaar moeten gaan afstemmen, stroomlijnen en eenduidig maken. Roosteraars moeten weten waar ze aan toe zijn en wanneer ze de informatie mogen verwachten die ze nodig hebben om een goed rooster te kunnen maken. Omdat er nu ook dagroosters gemaakt moeten worden (Magister wordt gebruikt voor de registratie van aan- en afwezigheid) zullen er duidelijke afspraken moeten zijn over bijv. ziekmelding van zowel studenten als docenten.

Mijn vraag is:
Wie werken er al met een dergelijk beleidsplan?
Het hoeft allemaal niet mooi geformuleerd te zijn, met gewoon wat duidelijke afspraken op een rijtje ben ik ook al geholpen! Natuurlijk mag je namen enz. weghalen en de tekst zo anonimiseren dat ik geen informatie kan herleiden naar instellingen.
Ik heb gewoon geen zin om "from scratch" het wiel opnieuw uit te vinden terwijl er vast wel onderwijsinstellingen zijn die wat dit betreft verder zijn dan wij en dit soort zaken al netjes beschreven hebben.

Wat krijg je ervoor terug?
Een uitgewerkt plan dat ik graag beschikbaar stel zodra de definitieve versie goedgekeurd is.

Dus help me alsjeblieft en stuur wat je hebt naar: w.karssenberg (at) drenthecollege.nl

5 opmerkingen:

 1. Ik heb het eigenlijk niet zo op roosters. ;-) Ik maak liever mijn eigen rooster en planning. Succes met het schrijven van dit plan. Ik weet zo snel geen andere scholen die een dergelijk plan hebben. Daar ben ik wat minder op de hoogte van. :-) Good luck

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Willem,

  binnen ons ROC is een groep bezig met onderwijslogistiek. Zal kijken of ze al op beleidsniveau e.e.a. klaarhebben wat wellicht bruikbaar is.

  Tys

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Willem,

  Uiteraard speelt dit bij ons ook. Maar ik kan je ook nog niks bieden. Ik ben natuurlijk wel geïnteresseerd in het resultaat....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Willem,

  Ook ik ben dringend op zoek naar een startpunt voor een roosterbeleidsplan. Kun je mij helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi J.

  Ik heb voor je 2 wat oudere documenten die je wellicht opweg helpen!

  BeantwoordenVerwijderen