01 oktober 2008

Een vliegende start!

En ik had m'n cursisten gisteren nog zo gewaarschuwd: Denk erom, een weblog starten is een fluitje van een cent maar om hem in de lucht te houden... dat is de grootste uitdaging!

Het heeft Mark Franssen en Greetje Berghuis er niet van weerhouden om maar gelijk serieus te beginnen met een weblog voor taalstagiaires: werktaalstage.blogspot.com.

Ik ben helemaal verrast door wat ik dankzij een reactie van Mark onder ogen krijg:
"Nieuwe cursus, nieuwe aanpak. We willen jullie op een andere manier dingen laten zien dan we normaal doen. We vinden het belangrijk dat iedereen actief is en actief zijn mening geeft; niet alleen mondeling maar ook schriftelijk. In deze weblog vind je allerlei filmpjes die te maken hebben met werken. We zullen er steeds nieuwe onderwerpen bijplaatsen. De bedoeling is dat je kritisch naar deze filmpjes kijkt en daar op reageert. Soms moet je vragen beantwoorden, soms moet je je mening geven. Je reactie is wel elke keer schriftelijk. Ben niet bang om spelfouten te maken. Dat is nu nog niet belangrijk. Als je vaak schrijft, gaat dat elke keer beter."

Mark Franssen en Greetje Berghuis zijn beiden werkzaam bij het stagebureau van het College voor Educatie, ROC van Twente. Via dit bureau helpen zij anderstaligen aan stageplaatsen in hun oude vakgebied of aan een stageplaats waar ze zich kunnen heroriënteren op hun toekomst. Prachtig werk waarmee je mensen per week ziet groeien en bloeien, maar waarbij zij ook de kans krijgen om bij allerlei bedrijven een blik achter de coulissen te werpen. Maar het mooiste moment is natuurlijk dat moment waarop de cursist trots komt vertellen dat hij een baan heeft.

Een geweldig idee om het werk dat zij doen met een weblog te ondersteunen, waarbij ze telkens nieuwe filmpjes kunnen laten zien en de cursisten om reacties vragen! Jammer genoeg heb ik niet de adressen van de weblogs genoteerd die gisteren aangemaakt zijn, dus als er inmiddels nog meer juweeltjes gestart zijn hoor ik dat graag!

2 opmerkingen:

  1. heb me aangemeld bij het edubloggeretentje en net als Karin vorig jaar nu maar besloten een edublog te beginnen. dus een nieuwe beginner.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Jeroen
    Wat leuk dat je jouw start ook hier meldt!
    Zo lijkt het dat ik naast de deelnemers aan de masterclass nog meer mensen heb weten te enthousiasmeren! Veel succes met je weblog...

    BeantwoordenVerwijderen