22 oktober 2008

Wie heeft de beste kindersite?

Welke kindersite wint Gouden @ 2008?

Inschrijving geopend
De Gouden @penstaart-verkiezing is weer begonnen. Kinderen én volwassenen kunnen meedoen. Meld uw website voor kinderen nu aan op www.goudenapenstaart.nl.

Een goede website maken voor kinderen is een vak, maar kinderen kunnen er ook wat van! Daarom looft de stichting Mijn Kind Online eind januari 2009 weer een Gouden @penstaart uit voor de beste kinder-website van 2008 in Nederland, in twee categorieën:
1. Gemaakt door professionele makers
2. Gemaakt door kinderen zelf

Aanmelden mogelijk tot 1 december
Tot maandag 1 december kunnen makers van kinderwebsites hun website indienen via http://www.goudenapenstaart.nl/. Een vakjury stelt een longlist samen voor beide categorieën, waaruit het publiek in december en januari via internet de uiteindelijke winnaar kiest. Let op: het gaat om websites voor kinderen tot 12 jaar.

Ga naar www.goudenapenstaart.nl

Criteria voor een goede kinder-website
Kanshebbers worden door de jury beoordeeld aan de hand van toetsbare criteria voor een goede kindersite:
- Aantrekkelijkheid
- Betrouwbaarheid
- Gebruikersvriendelijkheid

Plaats een oproep voor kinderen
Vorig jaar kregen we veel minder aanmeldingen van websites gemaakt door kinderen zelf. We weten dat ze er zijn. Daarom willen we de Gouden @penstaart dit jaar extra onder de aandacht brengen van kinderen zelf. Heeft u een website voor kinderen? Wilt u daar een oproep plaatsen voor de Gouden @penstaart? We zouden enorm blij zijn met redactionele aandacht.

Uitreiking Gouden @penstaart
Op 28 januari 2009 worden de prijzen uitgereikt. We proberen hooggeplaatste personen te strikken om te prijzen te overhandigen. Zet de datum alvast in uw agenda!

Geschiedenis Gouden @penstaart
De eerste Gouden @penstaart werd uitgereikt in 1999, toen nog onder auscipiën van Waag Society. Waag is de initiator van de verkiezing. In 2003 werd de verkiezing stopgezet. Stichting Mijn Kind Online nam in 2007 als organisator het stokje over omdat ze kwaliteit van digitale inhoud voor kinderen wil stimuleren. De Gouden @penstaart laat zien wat er voor moois is voor kinderen op internet en stimuleert, aan de hand van de criteria voor goede kindersites, de discussie over online kwaliteit voor kinderen. KPN sponsort de verkiezing.

De winnaars van 2007 waren de websites van KRO’s Kindertijd en Naar de Brugklas van de 13-jarige Els Bijsterbosch.

Met vragen kun je terecht bij Remco Pijpers, redactie@mijnkindonline.nl, 06-51436711

Geen opmerkingen:

Een reactie posten