26 november 2008

Evaluatie-Inspiratie bijeenkomst Orlando gangers

Educause2008Morgen is er een evaluatie- en inspiratiebijeenkomst voor de deelnemers aan de studiereis naar Orlando. Het is nog maar een maand geleden dat we daar waren en sindsdien leven we weer in de waan van de dag...
Daarom is het goed om weer eens bij elkaar te komen en ervaringen uit te wisselen. Hoeveel mensen hebben voor zichzelf en/of voor voor hun werk een verslag gemaakt? Wat doe je met de indrukken die je op zo'n studiereis opdoet? Wat doet je werkgever met die informatie?

Altijd een lastige kwestie. Mijn ervaring is dat een paar directe collega's vragen "hoe was het?" en dat het daar dan vaak bij blijft. Jammer natuurlijk want zo'n reis is tenslotte een behoorlijke investering!
Daarom is het zo goed om een dergelijke reis een vervolg te geven via een evaluatie bijeenkomst waar je natuurlijk foto's bekijkt en sterke verhalen ophaalt, maar ook kijkt wat je nu terug in Nederland kunt doen met de indrukken die je tijdens de reis hebt opgedaan.
Dus niet alleen lekker eten en gezellig babbelen maar ook werken aan de toekomst!

Zelf mag ik morgen leiding geven aan een "world café" rond mobile learning. Een leuke werkvorm waar vast weer mooie dingen uit zullen komen. Tenslotte hebben we in Orlando veel gezien op dat gebied en dan met name voor de iPhone. Jammer dat er geen geld is (in mijn omgeving) om daar eens goed naar te kijken...

Morgen dus naar Hilversum waar we op uitnodiging van het ROC van Amsterdam gastvrij ontvangen zullen worden door Maaike Stam (hulde!). Ruim 30 mensen hebben zich opgegeven, dus de helft van de groep. Ben benieuwd wie er komen, de mensen die tijd (over) hebben voor de gezelligheid, of juist de mensen die verder willen met de dingen die we daar gezien hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten