23 november 2008

Flickr foto's embedden met notities!

Foto's die je op Flickr plaatst kun je daar voorzien van kadertjes. Wanneer je er met de muis overheen gaat krijg je de tekst te zien die je ingevoerd hebt. Heel handig om onderdelen op de foto te beschrijven of extra aandacht te geven. Helaas werkt dat alleen bij Flickr zelf en niet wanneer je zo'n foto vanaf Flickr ergens anders plaatst... dacht ik.
Met behulp van Mbedr "a Flickr photo embedding utility" kan dat namelijk wel! Gewoon op de site van Mbedr het nummer van de Flickr foto invullen en je krijgt de embed foto aangeboden.
Op de foto hiernaast zie je het resultaat.
Handig als je dingen wilt duidelijk maken, maar je kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken voor de namen van personen op een groepsfoto (natuurlijk na toestemming)

5 opmerkingen:

 1. Zo ontzettend praktisch.. bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Enkel jammer dat het niet werkt in de rss-lezer (google reader)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. waar ik het ook een uitkomst voor vind is voor het vermelden van de licentie van de foto én de maker!

  Ik heb laatst aan Flickr voorgesteld dat het gewoon standaard zo zou moeten zijn dat de metadata mee komen met de foto. Dit maakt het op het knip-en-plak-web makkelijker om te achterhalen waar de info vandaan komt (en omdat de maker dan altijd aan het materiaal blijft kleven, maakt dit het ook makkelijker om de maker recht te doen en je aan de wet te houden)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ..en het heeft ook weer wat weg van asterpix (http://www.asterpix.com/) en de youtube annotatiemogelijkheid (bèta). Nu nog wachten op de bundeling van die functies in Picasa-webalbums? Dat zou wel heel erg handig zijn.

  BeantwoordenVerwijderen