14 november 2008

Meet the Edubloggers!


Van 27 t/m 31 januari 2009 wordt weer de jaarlijkse NOT beurs gehouden.
Op de NOT vind je een compleet aanbod van producten en diensten voor het onderwijs. Alle sectoren van het onderwijs zijn vertegenwoordigd. Ruim 450 exposanten brengen je het nieuwste uit de markt. Vele congressen en workshops zorgen voor een hoog kennisgehalte.

Natuurlijk zal ook Kennisnet weer een uitgebreide stand hebben. Echter, deze keer zullen niet (uitsluitend) de mensen van Kennisnet zelf de stand bemannen, maar komt 2/3 van de mensen uit het onderwijs zelf! Hiervoor worden de ambassadeurs ingeschakeld uit zowel het PO, VO als het (V)MBO. Zij kunnen namelijk als geen ander enthousiast vertellen over hun ervaringen met ict in het onderwijs . Om ze helemaal klantvriendelijk te maken volgen ze zelfs een cursus van een dagdeel ‘Flirten op de beursvloer’.

Toen ik daarvan hoorde en begreep dat Kennisnet mensen vanuit het onderwijs zelf de gelegenheid wil geven om ervaringen uit te wisselen en adviezen te geven zag ik gelijk weer mogelijkheden en heb hen daarom gevraagd of het niet mogelijk is om een hoekje op de stand in te ruimen voor de Edubloggers. Een vierkante meter en een PC waarop we alle educatieve weblogs kunnen laten zien is in feite voldoende. Natuurlijk wel met een groot bord erboven met daarop:

Meet the EduBloggers!
 • Bezoekers krijgen daarmee de gelegenheid eens een Edublogger in het echt te ontmoeten, vragen te stellen en tips te geven.
 • De Edubloggers op hun beurt kunnen op deze manier in contact komen met hun lezers -die ze vaak niet kennen- of niet bezoekers attenderen op de vele edublogs die er inmiddels zijn, zowel voor het PO, VO als het (V)MBO.
Het idee werd enthousiast ontvangen en Kennisnet is dus bereid een dergelijke hoek in te richten. De bal ligt nu bij ons om ervoor te zorgen dat de Edubloggershoek ook bemenst gaat worden!

Daarom bij deze een oproep aan alle Edubloggers:

 • Vind je het leuk om de NOT eens een keer van de andere kant mee te maken
 • Vind je het leuk om over je blog te vertellen en dingen te laten zien
 • Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten die je weblog volgen of willen gaan volgen
 • Wil je het werken met blogs in het onderwijs verder onder de aandacht brengen
 • Wil je je kennis delen met veel geïnteresseerde mensen uit het onderwijs
Meld je dan aan om voor een paar uur in de Bloggershoek te komen staan. Misschien lukt het (dit jaar nog) niet om iedere beursdag de stand bemenst te krijgen, maar dat zou natuurlijk wel subliem zijn! Karin Winters en ondergetekende hebben al voor de donderdag geopteerd. Het zou mooi zijn als op de woensdagmiddag iemand vanuit het basisonderwijs aanwezig is omdat die doelgroep dan behoorlijk vertegenwoordigd is op de beursvloer.

Heb je belangstelling om mee te doen, laat het dan zo snel mogelijk aan mij weten en geef aan op welke dag of dagdeel je het liefste komt. Gratis toegang is natuurlijk geregeld en ik ga kijken of er nog meer uit slepen valt:-) Natuurlijk krijg je de gelegenheid om zelf ook over de beurs te lopen en daar (ter plekke) over te edubloggen.
Via dit (en hopelijk andere) weblog wordt bijgehouden en bekend gemaakt welke Edubloggers hieraan meedoen en wie je op welk moment zou kunnen treffen.

9 opmerkingen:

 1. Willem,
  Ik ben al benaderd door Kennisnet om als leerkracht e.e.a. te vertellen over ICT in het basisonderwijs. Heb toegezegd op donderdag en vrijdag aanwezig te kunnen zijn op de NOT.
  Ik heb mijn "rooster" nog niet ontvangen. De tijd dat ik "vrij" heb wil ik met alle plezier in de bloggerscorner aanwezig zijn om e.e.a. over edublogs te vertellen.
  Ik hoor het wel van je!
  Groet,
  André

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik sta op de donderdag in de stand voor Kennisnet, en wil ook best even in de hoek staan (als het maar niet met het gezicht naar de muur is).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vooralsnog ben ik er de hele NOT, dus ik heb vast wel even een gaatje om het edubloggershoekje te vullen.

  Ook ik moet nog een 'roostertje' krijgen. Zodra ik dat weet, meld ik me voor dienst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ben er op de TeachMeet dag op de 29ste
  als mensen wat voorbeelden willen zien van wat je op het VO kan doen met blog en wiki, wil ik er best een tijdje staan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Verdraaid, ik moet waarschijnlijk de hele week voor de klas staan. Ik hoop dat ik die vrijdag wellicht toch kan komen. Maar ik laat meer horen als ik meer zekerheid heb. Ik vind het een geweldig idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Count me in (was geloof ik al zo) voor de 29e, dan ben ik er toch. Ik zal je post linken, komen er 2 mensen meer :-). Heb al wat ideetjes ook voor die dag

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed idee.
  Net als Kobus hoop ik op vervanging. Ik laat je zo snel mogelijk weten of ik mijn klas in de capabele handen van een vervangster kan achterlaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel veel succes, Willem, en de andere EduBloggers!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als ik toestemming krijg van mijn schoolbestuur, dan ben ik van plan om op vrijdag 30 januari eens af te komen vanuit het verre West-Vlaanderen. Het is niet de bedoeling om de stand te bemannen, maar ik wil wel eens contact hebben met de bloggers die ik dagelijks volg.

  BeantwoordenVerwijderen