07 november 2008

Web 2.0 van installatie tot implementatie

Absolute verrassing vandaag was de workshop die ik volgde bij Giedo Custers van de Academische Lerarenopleiding aan de Katholieke Universiteit in Leuven, met als titel:
Web 2.0 van installatie tot implementatie
Helaas wilde hij teveel in te weinig tijd vertellen voor een te klein publiek (shame: 6 man), maar het materiaal dat hij bij zich had en uitdeelde is zonder meer subliem!!
Een prachtig uitgevoerd boekwerk dat als PDF is te downloaden, maar ook gratis als boek is te bestellen.
Kijk hier voor het document en meer presentaties over web2.0
Het document bestaat uit zogenaamde didactische fiches en technische hulpkaarten, met daarop heel duidelijke instructies over de meest uiteenlopende onderwerpen en applicaties: Blogs, wiki's, Zoho, Google apps... alles komt langs en wordt keurig beschreven en uitgelegd gelardeerd met screendumps.
Alles gepubliceerd met een Creative Commons licentie die het mogelijk maakt het materiaal naar believen te gebruiken. Giedo is duidelijk "van het delen" en heeft zijn presentatie van vanmiddag natuurlijk dus ook bij slideshare staan!
Dat maak je wel eens anders mee zoals bij een meneer over digiborden die op de vraag of hij zijn presentatie ook online had staan geïrriteerd antwoordde "Dat weet ik nog niet, misschien als PDF"...

4 opmerkingen:

 1. geweldige tip, Willem.
  Dank.
  Ik ga binnenkort een workshop aanbieden over gebruik van web 2.0 in het onderwijs ( op onze VO school) aan mijn collega's en zal veel hebben aan dit materiaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt heel jammer dat er maar zes belangstellenden waren in Guido Custers' bijdrage. Ik kon er dit jaar niet bij zijn maar vorig jaar had hij een op taal gerichte web 2.0-presentatie (voor vijftien deelnemers) die mij ook veel opgeleverd heeft. Interessante man! Toon van der Ven

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je wel maar weer, de 21e verzorg ik een workshop Onderwijs en ICT voor onze duale BVE instromers, wie weet kan ik hier ook iets mee, maar ook jouw google site is natuurlijk niet mis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor de tip!
  Heb het document meteen gedownload om als naslagwerk te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen