18 december 2008

Jongeren vertellen op YouTube over misbruik

Eerst dacht ieder van ons dat ie de enige was die het thuis meemaakte. Dat blijkt niet zo te zijn. Honderduizenden jongeren in Nederland en Vlaanderen maken elke dag mee dat ze verwaarloosd, geslagen, vernederd of misbruikt worden.

WIJ VINDEN DAT NIET NORMAAL.

Dus we maken korte filmpjes die we op deze site zetten en op YouTube. Als steun voor anderen die nu in de shit zitten.
En om met elkaar te bespreken. STEUN ELKAAR !

Hiermee start de website: stukyoutoo.com

STUKYOUTOO is een idee van Myra ter Meulen, adviseur op het gebied van de preventie van kindermishandeling Zij kreeg het idee YouTube te gebruiken om het onderwerp bespreekbaar te maken. Ze zocht contact met regisseur Har Tortike van jongerentheatergroep STUK. Die had al eerder met een groep Amsterdamse jongeren een toneelstuk gemaakt om kindermishandeling bespreekbaar te maken op middelbare scholen. Tortike organiseerde workshops waarin hij jongeren leerde korte, pakkende filmpjes te maken over het beladen onderwerp. De filmpjes zijn in drie weken bijna achtduizend keer bekeken. Scholen en jeugdzorgorganisaties tonen interesse om het beeldmateriaal te gebruiken voor voorlichting. (bron: Volkskrant)

STUKYOUTOO is weer zo'n voorbeeld van hoe YouTube op een zinvolle manier is in te zetten!

1 opmerking:

  1. Wat een goed initiatief en wat zijn de jongeren die het filmpje plaatsen moedig!. Zo zie je maar dat wij oudjes een heel ander idee hebben bij privacy en openheid dan de jongeren van nu.

    BeantwoordenVerwijderen