05 december 2008

Klimaatverandering? ACT NOW!

Steun de actie tegen klimaatverandering op YouTube!
Op zaterdag 6 december is het "Global Day of Climate Action 2008." Alle internationale milieuorganisaties zoals Greenpeace, WWF en Friends of the Earth slaan de handen in elkaar voor een wereldwijde YouTube Swamp.

Dat wil zeggen: door iedereen op te roepen onder speciale video's een comment te plaatsen staan er op de “meest besproken” pagina straks alleen maar klimaatvideo's. Daarmee worden de mondiale vraagstukken onder de aandacht gebracht van alle bezoekers van de meest populaire video-portal ter wereld. Milieudefensie heeft speciaal voor de actie het prachtige filmpje “The Big Ask” op YouTube gezet.

Er wordt nu onderhandeld in Poznan, Polen over een nieuw klimaatverdrag. Het is zaak dat daar spijkers met koppen worden geslagen, want veel tijd om het tij te keren is er niet meer.

Doe je mee?
Ga dan naar de Big-Ask-video, log in (maak een account aan als je dat nog niet hebt) en plaats een reactie onder de Big Ask-video, al is het maar één woord (bijvoorbeeld: “Cool!”). Het liefst op 6 december zelf. http://nl.youtube.com/watch?v=DuiKHQVqo94

6000 mensen figureerden in de clip
De video “The Big Ask” is een initiatief van Friends of the Earth Europe en de vrijwillige bijdrage van de professionele filmmaker Nic Balthazar. De begeleidende audio werd gratis verzorgd door Hooverphonic. Meer dan 6000 mensen figureerden in de op het strand van Oostende opgenomen clip.Tot zover het persbericht dat ik toegestuurd kreeg door Milieudefensie.
Ik heb ze een mailtje teruggestuurd met de vraag waarom ze de film niet Engels ondertiteld hebben zodat ook anderstalige kijkers snappen waar het om gaat. Er blijkt ook een Engels- en Franstalige versie te zijn. Wellicht hadden ze beter iedereen naar dezelfde versie kunnen leiden, maar misschien komen er nu meer filmpjes in de topcharts terecht. Tenminste, als jullie allemaal even bij Youtube inloggen en een comment plaatsen....

Meer doen?
Wanneer je meer tijd hebt kun je ook nog bij filmpjes van andere organisaties over klimaatverandering een comment plaatsen:
http://uk.youtube.com/watch?v=cvCoWh77w1s
http://uk.youtube.com/watch?v=jhcqPAiHUEY

Geen opmerkingen:

Een reactie posten