05 januari 2009

De draad weer oppakken...

Twee weken geleden beloofde ik in het nieuwe jaar de draad weer op te pakken. Dat zal ook heus gebeuren, maar ik merk dat ik nog wat tijd nodig heb.

Dit weblog gaat over ICT en Onderwijs en niet over vraagstukken van oorlog en vrede, terwijl ik merk dat -mede door mijn bezoek aan Israël- mijn gedachten nog steeds daar zijn: bij mijn zoon die we hebben achtergelaten en bij alle anderen -aan weerskanten van betonnen muren en prikkeldraad- die de gevolgen ondervinden van wat zich daar op dit moment afspeelt.

In Jeruzalem hebben we een bezoek gebracht aan Yad Vashem, het holocaust museum en nogmaals gezien wat zich nog geen 70 jaar geleden in Europa allemaal heeft afgespeeld. Iedereen die zich een mening veroorlooft over wie nu wat het beste kan doen zou eerst daar eens moeten gaan kijken... Ik wil hier verder geen discussie over uitlokken want nogmaals: dit weblog gaat over ICT en onderwijs.

Voor alle duidelijkheid, we hebben een prachtige tijd gehad samen en veel gezien. Op de foto's zie je een opname van de markt uit de oude stad Jerusalem en een uit de nieuwe stad. Je moet heel goed kijken om de verschillen te zien! In die stad leven zoveel volken, geloven en culturen samen dat je je afvraagt waarom dat niet overal kan?

Straks gaat het hier weer over ICT en Onderwijs. Nu ben ik nog even met m'n gedachten daar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten