08 januari 2009

Geotagging in blogberichten


Iedereen die een weblog host bij Blogger kan behalve de gewone editor ook gebruikmaken van Blogger in draft waar nieuwe features die nog in bèta zijn alvast uitgetest en gebruikt kunnen worden.
Zo is nu geotagging toegevoegd aan de editor bij Blogger in draft.
Met geotagging kan je aan ieder bericht dat je plaatst de locatie toevoegen. Op deze manier kun je aangeven vanaf welke plaats het bericht geplaatst is.
Het werkt heel makkelijk. Gewoon inloggen bij draft.blogger.com, open de berichten editor en klik op: locatie toevoegen.

Als je bericht gepubliceerd is wordt de geotag getoond als een link waarop geklikt kan worden en die Google Maps zal openen.
De locatie wordt ook toegevoegd in de RSS feed
waarbij gebruik wordt gemaakt van GeoRSS, een standaard voor geotagging. Dit betekent dat feedreaders en zoekmachines het bericht kunnen koppelen aan locaties.

Helaas werkt het nog niet bij weblogs die extern gehost worden en gebruikmaken van de oude templates.
Voor een voorbeeld moet ik daarom verwijzen naar m'n testweblog: http://trendmatcher.blogspot.com/

Wat heb je hier nu aan? Straks ga ik weer met een groep leerlingen naar Oostenrijk en zal verslag doen vanaf verschillende locaties. Met deze feature kan ik dan makkelijk aangeven waar de berichten precies vandaan komen. Voor meer info, zie het bericht bij: Blogger in Draft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten