14 maart 2009

Hee imbeciel


"Hey, moron. If you’re a teenager, or in your twenties. You’re part of the dumbest generation. The reason? The internet. You know nothing. You’re losing your social skills. You steal. You’re violent, you’re a bunch of bullies. You’re a narcisitic “Me”-generation."

Aan het woord is Don Tapscott en ik zit al de hele avond materiaal van hem te lezen en te bekijken.
Bovenstaand filmpje is om zijn boek Grown up Digital - How the NET Generation is Changing YOUR World te promoten, maar aan die oorspronkelijke site heeft hij nu een Net Gen Education Challenge toegevoegd waarbij hij iedereen uitnodigt om filmpjes te uploaden waarin je laat zien of uitlegt hoe je het onderwijs in de 21e eeuw wilt veranderen.
Tapscott baseert zich in dit boek op onderzoek in twaalf landen, onder achtduizend jongeren die geboren zijn tussen 1978 en 1994. Het boek is een vervolg op Growing Up Digital uit 1997. Daarin beschreef hij de netgeneratie, die een beslissende invloed op de samenleving zou krijgen, zoals hij betoogde.
Hans Mestrum heeft al eens aandacht besteed aan Don Tapscott middels een interview dat een collega met Don hield.
Marco Derksen noemde op Upstream vorig jaar al een lezing die Don Apscott gehouden heeft in Helsinki en die is absoluut de moeite van het bekijken waard! Op Upstream kun je afzonderlijk de video en de bijbehorende presentatie afspelen.
Maar hier kun je beide samen op één pagina bekijken. Klik dan wel even rechtsonder op:
De slides gaan niet synchroon mee met de presentatie dus is het de kunst zelf te bepalen welke slide bij welk deel van zijn verhaal hoort, maar dat zorgt ervoor dat je nóg beter luistert naar wat hij zegt.
Heb je geen tijd om al deze links te volgen, breng dan in ieder geval even een bezoekje aan de Net Gen Education Challenge en klik daar wat door de verschillende video's heen.
Een idee voor Kennisnet om iets dergelijks te organiseren?

Om nog even terug te komen op de titel...
Er bestaat dus ook een boek met de titel The dumbest generation.

1 opmerking:

  1. Leuk dat je in het filpmpje in eerste instantie lekker op het verkeerde been gezet wordt :-)

    BeantwoordenVerwijderen