18 maart 2009

Laatste edities InDruk online

Vorige week vrijdag plaatste ik een bericht over InDrukMBO waarin ik al aangaf dat deze ook digitaal beschikbaar zou komen. Dat stond immers op de achterkant!

Sinds vandaag is het uiteindelijk zo ver, maar het had wel wat voeten in de aarde!
Vrijdag al stuurde ik een mailtje naar Kennisnet met de vraag of ze mij een seintje wilden geven als de laatste editie online zou staan. De verborgen boodschap was natuurlijk: wat raar dat dat nog niet het geval is...

Gisteren kreeg ik keurig een mailtje terug:
"Als het goed is, wordt inDruk vandaag op indruk.kennisnet.nl geplaatst."

Vanmorgen gevolgd door:
"Helaas is inDruk gisteren niet op het web geplaatst. We hebben inmiddels aangegeven dat het spoed heeft en hopen dat het vandaag op indruk.kennisnet.nl wordt geplaatst. Excuus voor de vertraging."

Maar het geval wilde dat ik zelf inmiddels toch een digitaal exemplaar gevonden had, en wel via bestellen.kennisnet.nl, dus mailde ik keurig netjes naar mijn contactpersoon: "De grap is dat hij hier al wel staat. Kennelijk doet iemand dus wel wat maar wordt dat intern niet gecommuniceerd..."

Waarop ik gelijk de reactie terugkreeg: "Wat apart dat je dat hebt gevonden. Dat is de plek waar je een exemplaar kunt bestellen, maar het zou niet moeten doorlinken naar de pdf. Ik zal dit laten wijzigen. De pdf-bestanden van inDruk zijn alleen op te vragen via indruk.kennisnet.nl."

Waarom denken mensen toch vaak in of-of termen, en niet in en-en termen?
Wat is er nu op tegen dat je op een plek waar je een gedrukt exemplaar kunt bestellen ook direct de digitale versie kunt downloaden? Dat scheelt nog portokosten en papier ook! (think green)
Dus Kennisnet, laat die link daar nu lekker staan. Hij zit niemand in de weg...

Voor alle duidelijkheid:
alle InDruks zijn nu beschikbaar op indruk.kennisnet.nl, dus naast MBO ook voor PO en VO

Keep up the good work!
Natuurlijk meld ik mijn bron niet al ben ik bang dat ik nu weer een contactpersoon minder heb bij Kennisnet:-) Toch is het niet mijn bedoeling om mensen op de korrel te nemen maar om bepaalde workflows te optimaliseren. De volgende keer hoop ik dat de InDruks digitaal beschikbaar zijn vóórdat de papieren versie verspreid wordt zodat "wij" bloggers er makkelijker naar kunnen verwijzen.
De onderzoekspublicaties waarover ik hiervoor berichtte stonden allemaal keurig in de InDruk, maar waren lastig te vinden, vandaar...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten