11 april 2009

Digitale instructietafel

Ik hoop werkelijk dat ze er bij Koks Gesto een betere naam voor weten te verzinnen maar voor de rest was de digitale instructietafel die ze op hun stand hadden staan bij de IPON behoorlijk indrukwekkend.
Dat komt dan vooral door de afmeting van bijna 1,5 X 1,5 meter. Op de tafel een geharde glasplaat met drukgevoelige laag. Eronder zit een krachtige beamer die zorgt voor een mooi beeld, ook in een lichte ruimte. Een mooi concept maar eigenlijk is de tafel te groot voor bijvoorbeeld basisschoolkinderen en dat lijkt mij toch vooral de doelgroep van Koks Gesto?
Hoe dan ook, ik kreeg een mooie demonstratie die ik op de Flip kon vastleggen. Gek genoeg is op internet (nog) nauwelijks informatie te vinden over deze VIPRO tafel. De foto vond ik op een weblog die wel 4 soorten tafels op de BETT show gespot had. Ook op de site van Koks Gesto vind ik verder geen informatie...De surface die even verder in de stand van Microsoft getoond werd viel haast in het niet bij die grote digitale instructietafel van VIPRO, maar ook daar werd een leuke toepassing getoond. Onwijs Producties demonstreerde een verkeersspel waarbij speelgoedautootjes herkend werden door de surface en je zo verkeersregels kunt oefenen. Ze zijn ook bezig met demo's rond rekenen en wereldoriëntatie.

4 opmerkingen:

 1. Heeft de maker ook nagedacht over de ARBO-regels? Als je er zo achter staat, en je hebt niet zo'n sterke rug, kun je meteen door naar de fysio.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoogte en hoek zijn instelbaar heb ik me laten vertellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt me door de gebruikte beamer (in tegenstelling tot de Surface) een tafel waar je ook echt "aan" kunt zitten.

  En aangezien zowel de Surface als deze tafel gebaseerd zijn op een Windows platform neem ik aan dat leuke toepassingen die voor de ene ontwikkeld worden ook voor de andere beschikbaar zijn.

  Ik zie me zo mijn krantje wel lezen 's ochtends, om dan na 2 minuten snel door te schakelen naar de RSS-feeds. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Surface in het niet vallen? Ja ok... wat betreft formaat wel, maar wat betreft techniek, vormgeving, gebruiksgemak en mogelijkheden beslist niet!! Daar staken ze met kop boven schouder uit.

  Deze digitale instructietafel was zo buggy als wat. Wel een stuk beter dan de digiborden die je overal zag, maar het heeft echt niet die meerwaarde die de Surface wel heeft, zoals reageren op objecten die op de tafel worden gezet. Maar ok.. het is ook nog maar een prototype.

  Over de digiborden en tables schreef ik het volgende:

  http://www.jeroengerth.nl/2009/04/17/ipon-2009-digiborden-digiborden-en-meer-digiborden/

  BeantwoordenVerwijderen