10 april 2009

Even snel een screencast maken

En we hebben er weer een speler bij in de markt van screencasttools. Gisteren ontdekte ik ScreenCastle.com waarbij je je zelfs niet hoeft te registreren of een account te nemen. Gewoon op de rode knop klikken en je kunt beginnen met het maken van een screencast, nadat Java geladen is en je de gewenste afmetingen gekozen hebt.
Zodra je klaar bent en het filmpje is geplaatst op de server krijg je alle benodigde code om de screencast te embedden én je krijgt een link waarmee je het filmpje kunt downloaden. Dat laatste zou ik zeker doen, want je hebt natuurlijk geen enkele garantie dat je filmpje lang blijft staan bij ScreenCastle. Ik heb namelijk geen idee hoe zo'n service hier nu geld mee weil verdienen en misschien hebben ze dat zelf ook nog niet?
Hoe dan ook, hieronder zie je een screencast van hoe je snel en gemakkelijk een Powerpoint presentatie kunt maken met SMS2vote!

1 opmerking:

  1. Hallo Willem,

    Hij werkt bij mij nog niet echt lekker. De ene keer staat de werkbalk bovenaan je sherm, de andere keer onderaan. Als hij bij mij bovenaan staat krijg ik tijdens de opname een dunne rode lijn. Het blijkt dan erg lastig de opname te pauzeren of te stoppen. Door het verkleinen van het opnamevenster ging het al beter. De eerste keer bij een opname van 10 seconden was er minutenlang een "please wait"-melding met zandloper te zien. Uiteindelijk na lang wachten kreeg ik een lokatie met een downloadbaar flv-bestand. Deze liet zich overigens prima converteren naar een bewerkbaar avi-formaat.

    Het gebruik van die andere online dienst screencast 'o matic verliep bij mij veel beter. Daar lag echter indertijd het probleem van het mov-bestand een bewerkbaar avi-formaat te maken voor op mijn pc. Enkele conversieprogramma's lieten mij destijds hopeloos in de steek.

    Na het paasweekeinde ga ik het eens uitproberen op het werk met een wat modernere pc. Ik ben benieuwd

    BeantwoordenVerwijderen