15 mei 2009

Gelukkig, geen schandpaal!

geen domeinkaper maar domeinredderDeze week waarschuwde ik iedereen buiten SURF of Kennisnet ervoor om niet het domein www.samenslimleren.nl in te pikken, waarbij ik dreigde met de schandpaal...
Nog dezelfde dag was het domein weg!

Maar de ontknoping kwam wel uit totaal onverwachte hoek: Pierre Gorissen, niet verbonden aan SURF of Kennisnet nam het zekere voor het onzekere en claimde het domein, maar dan wel met de bedoeling deze direct over te dragen hetgeen inmiddels dan ook gebeurd is.

"Ik las jouw bericht en heb het zekere voor het onzekere genomen. Registreren van een nl-domein kost me 3 minuten werk en ik wist dat overdragen relatief gemakkelijk is. Ik heb al eens eerder domeinnamen voor SURF geregistreerd en doorgegeven... Ik kon me namelijk voorstellen dat er genoeg mensen waren die er niet zo heel erg wakker van zouden liggen om door jou aan de schandpaal genageld te worden. Moet toegeven dat ik ook wel nieuwsgierig was naar wat je reactie zou zijn op mijn registratie."

Nou Pierre, bij deze mijn reactie:
Je wordt niet genageld maar geprezen omdat je de moeite genomen hebt dit voor SURF en Kennisnet te regelen! Afgelopen woensdag sprak ik een aantal mensen van Kennisnet en die gaven direct volmondig toe dat ze zelf alerter hadden moeten zijn.
Hopelijk dat mijn bericht en de aktie van Pierre iedereen heeft wakker geschud. Wij blijven dit namelijk niet doen!

Overigens heb ik van roc.nl natuurlijk geen reactie ontvangen naar aanleiding van mijn bericht over het "kapen" van lerenvernieuwen.nl (wie zwijgt stemt toe)
Wat mij betreft is die schandpaal nu dus voor hen!

2 opmerkingen:

  1. Hoe ouder hoe gekker zeggen ze wel eens. Ik snap nou waarom. ;-)

    Ik snap alleen niet waarom de doorverwijzing nog steeds niet naar behoren werkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Overigens, voor de volledigheid: De vorige keren dat ik domeinnamen voor anderen geregistreerd heb (ik noemde in mijn mail de DU en SURF) was dat niet omdat iemand vergeten was ze te registreren. Was die keren gewoon praktisch om snel het domein vast te leggen.

    BeantwoordenVerwijderen