30 juni 2009

SuperSchrijfWedstrijd voor WikiKids

Dit jaar organiseert WikiKids weer een wedstrijd waar iedereen die het afgelopen jaar op de basisschool heeft gezeten aan mee kan doen. Deze keer is het een SuperSchrijfWedstrijd. De wedstrijd loopt van 15 juni tot en met 16 oktober 2009.

WikiKids is de Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen van de basisschool en bestaat nu al weer 3 jaar. In die tijd zijn er meer dan 5000 artikelen geschreven en meer dan 5000 afbeeldingen in de Beeldbank komen te staan.
Op WikiKids vinden leerlingen van de basisschool informatie voor hun spreekbeurt en werkstuk. Ze kunnen zelf ook meeschrijven aan de encyclopedie.

Meedoen is niet alleen erg leuk, het is ook leerzaam en is daarom een goede activiteit voor in de klas. Leerlingen kunnen individueel, als groepje of als hele klas een artikel schrijven. Bij het schrijven van een artikel leren kinderen hoe ze kunnen samenwerken, een zakelijke tekst schrijven en ze leren natuurlijk ook veel over het onderwerp (zaakvakkenonderwijs).
Schrijven voor WikiKids bevordert bovendien de mediawijsheid van leerlingen: ze leren wat auteursrecht is (niet zomaar teksten en plaatsen van anderen gebruiken) en wat het betekent om voor internet iets te schrijven. Handleidingen en lessuggesties op WikiKids helpen daarbij.

De eerste prijs van de Superschrijfwedstrijd is een videocamera die met één hand te bedienen is. De tweede prijs is een digitale microscoop en de derde prijs een digitale fotocamera.

Meer informatie over de SuperSchrijfWedstrijd 2009 is te vinden op deze pagina. Daar lees je hoe je mee kunt doen, hoe je een prachtig artikel schrijft en wat de spelregels zijn.

Waarom ik dit persbericht hier plaats?
Natuurlijk in de hoop dat er leerkrachten zijn die er wat mee kunnen, maar misschien breng ik ook ouders van schoolgaande kinderen op een idee. De zomervakantie is tenslotte lang genoeg en je kunt niet iedere dag naar een pretpark gaan!
Wie weet kom je op vakantie iets tegen waardoor je kind zo geboeid wordt dat je kunt zeggen: waarom schrijf je er niet een mooi verhaal over voor Wikikids?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten